Acasă Exclusiv “Cel mai frumos cuplu de artişti” expune la Suceava

“Cel mai frumos cuplu de artişti” expune la Suceava


Intră acum și în grupul de

Criticul de artă Valentin Ciucă a vernisat joi seară expoziţia cuplului de artişti plastici băcăuani Dany Madlen şi Gheorghe Zărnescu. Sucevenii au avut prilejul să admire o expoziţie în care a predominat negrul, compusă din 24 colaje, 15 minimale şi 18 casete realizate de artista Dany Madlen Zărnescu şi 9 lucrări de sculptură în lemn ale sculptorului Gheorghe Zărnescu.

Potrivit criticului Valentin Ciucă, publicul sucevean iubitor de frumos a asistat la “evenimentul sezonului în materie de artă”, la o expoziţie echilibrată, care cuprinde exprimări aproape tragice ale sculptorului, domolite de speranţa de viaţă care se regăseşte în lucrările artistei.



Realizate din lemn aproape carbonizat, Gheorghe Zărnescu a adus în faţa publicului 9 lucrări de sculptură care reprezintă în mod simbolic sacrificiul, focul, răstignirea, atingând în acest fel “apogeul dramaticului”.

Dany Madlen Zărnescu a diminuat dramaticul care se regăseşte în lucrările soţului ei, prezentând sucevenilor o serie de colaje, minimale şi casete în ale căror mesaj artistic se întrezăreşte o speranţă de viaţă.

Aşa cum a apreciat criticul Valentin Ciucă, expoziţia soţilor Zărnescu – “cel mai frumos cuplu de artişti pe care l-am cunoscut vreodată” – “nu este o expoziţie comodă, ci una exclusivă, de o mare intimidate, care se adresează persoanelor deja iniţiate în artă”.

La vernisaj a participat şi directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu, care s-a arătat încântat de această “expoziţie de familie”, mulţumind artiştilor pentru pentru prezenţa “pe simezele Muzeului de Istorie”. Nici cei doi artişti nu s-au lăsat mai prejos, aceştia ţinând să îşi exprime mulţumirea faţă de public, pentru prezenţa la deschiderea expoziţiei, realizată în colaborare cu Secţia de Artă a muzeului.

Din publicul prezent joi seară la Muzeul de Istorie s-au remarcat o serie de artişti suceveni, cadre universitare precum şi oameni politici, în persoana Angelei Zarojanu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version