Tineri din toată ţara au avut la Suceava “Zonă Verde” la creaţie, sport şi cultură urbană


Intră acum și în grupul de

Un număr mare de tineri din toată ţara s-au întâlnit sâmbătă la Iulius Mall Suceava pentru a-şi demonstra îndemânarea în concursurile de schiţe, graffiti, skate, role şi bike, manifestări care s-au desfăşurat cu prilejul primei ediţii a Festivalului Naţional de artă şi sporturi urbane “Zona Verde”.

Organizat de Clubul Sportiv Nord Arena Suceava, oraşulsuceava.ro şi Iulius Mall Suceava, festivalul a oferit celor aproximativ 200 de tineri participanţi “o zonă liberă pentru creaţie, sport şi cultură urbană”.

În cadrul unei conferinţe de presă, organizate cu prilejul deschiderii competiţiei, organizatorii au declarat că, înainte de festivitatea de premiere, va fi organizată o dezbatere la care va participa câte un reprezentant al autorităţilor locale şi, de asemenea, un psiholog, prilej cu care va fi dezbătut impactul artei şi sportului urban în rândul tinerilor şi comunităţii sucevene.

Cei doi invitaţi speciali ai evenimentului, graffer-ul Alexandru Ciubotariu – “Pisica Pătrată” din Bucureşti şi graffer-ul “Homeboy” din Braşov, care au făcut parte şi din juriul concursului, binecunoscuţi în rândul tinerilor pasionaţi street art, s-au arătat încântaţi de prezenţa numeroasă şi de faptul că numărul iubitorilor de artă şi sporturi urbane este în continuă creştere.

La conferinţa de presă au participat: “Artistul”, managerul magazinului U-man, Constantin Alecsa-preşedintele Clubului Nord Arena, Cornel Stoica-directorul Bricostore Suceava, Gheorghe Cătălin Coman de la Direcţia de Sport Suceava, Alina Stredie-marketer Iulius Mall Suceava, artiştii “Pisica Pătrată” şi “Homeboy” şi managerul magazinului U-man.

Gândit în întregime ca o sărbătoare revoluţionară a sportului, artei şi culturii urbane, Festivalul “Zona Verde” a oferit tinerilor ocazia de a se exprima, aceştia fiind motivaţi de premiile consistente puse în joc de organizatori.

Ziua competiţiei s-a încheiat cu un concert susţinut de formaţiile Toy Machines, Ceilalţi şi Drumskill Crew.


Intră acum și în grupul de