BURSUCENI revendică dreptul de a fi la fel ca cei de la oraş


Intră acum și în grupul de

În satul Bursuceni, din comuna suceveană Vereşti, lucrurile cu privire la modul de a-ţi petrece timpul liber sunt cu totul aparte. Cum de altfel la fel de…aparte a fost şi ultima „petrecere” în aer liber pe care mai mulţi locuitori din sat, oameni care nu se uită la bani cu mânie atunci când vine vorba despre o acţiune la care sunt invitaţi sătenii, au organizat-o sub semnul celei de a 4-a ediţie a „Zilelor localităţii BURSUCENI”.

Privită din afară, acţiunea ar putea părea mai degrabă o „aroganţă” sau, în cel mai bun caz, o copie a ceea ce se petrece prin oraşele cu ştaif din judeţul Suceava. La Bursuceni, la finele săptămânii trecute, nu am avut parte de lucruri făcute aiurea, pentru că, în ciuda piedicilor mai mult sau mai puţin evidente puse de cei ce conduc Primăria în momentul de faţă, o mână de oameni au reuşit să ofere locuitorilor două zile de spectacole adevărate, unul de muzică populară şi unul de muzică uşoară. La Bursuceni au fost două zile în care sătenii au savurat petrecerea sub formele ei mai vechi sau mai moderne.

Cea mai importantă zi a fost cea de sâmbătă, în care au urcat pe scena din curtea Şcolii din localitate interpreţii de muzică populară Mirela Aanei, Ana Maria Apostol, Daniel Pascariu, Petronela Petroniac, Adrian Varvaroi şi Celina Gherghelaş. Cu un program bine organizat, pe ore şi minute, cu momente de muzică populară bucovineană completate de melodii şi dansuri populare deja consacrate la nivel naţional, spectacolul dedicat zilelor satului a început la orele 14 şi s-a terminat undeva după orele 22. Momentul de maximă „audienţă” a fost cel în care a cântat Alexandru Recolciuc.

Trebuie de menţionat faptul că la toată manifestarea au existat câteva personalităţi care au făcut posibilă desfăşurarea „ostilităţilor”: parohia Bursuceni cu preotul Constantin Maricaş, Şcoala din localitate şi societăţile comerciale GuStar SRL, Metal-Dor SRL, Victor Construct SRL şi Girelli SRL.

„Chiar dacă e criză, acest gen de manifestări nu trebuie să lipsească, pentru că ele nu fac altceva decât să unească sufletele la momentele acestea grele”, a spus managerul de la Girelli, Cornel Girigan, compeletat de patronul GuStar SRL, Vasile Tabără, care a explicat că „aici ne încărcăm bateriile pentru restul anului şi e o acţiune ce dorim să devină tradiţie pentru oamenii din acest sat, care merită o astfel de manifestare”.


Intră acum și în grupul de