Cea mai lungă pârtie de schi din judeţ va fi inaugurata în această iarnă la Humor


Intră acum și în grupul de

În această iarnă se va schia la Gura Humorului, a anunţat primarul Marius Ursaciuc, care a arătat că în data de 22 noiembrie sau la începutul lunii decembrie vor fi inaugurate în oraşul staţiune cea mai lungă pârtie de schi din judeţul Suceava şi zona de agrement turistic “Ariniş” din apropierea mănăstirii Voroneţ, proiect în valoare de 10,2 milioane de euro, finanţat de UE. Edilul-şef humorean a declarat că lucrările se apropie de final, fiind realizate şi 360 de locuri de parcare pentru autoturisme şi zece pentru autocare.

Ursaciuc a menţionat că în Gura Humorului sunt 1400 de locuri de cazare în 60 de hoteluri şi pensiuni, iar darea în folosinţă a pârtiei va conduce investiţii pentru dublarea numărului de locuri de cazare. El a mai spus că peste două săptămâni va fi organiza ziua porţilor deschise pe şantier astfel încât locuitorii oraşului să vadă cum decurg lucrările care se apropie pe final, fiind deja funcţional telescaunul.

Totodată, Ursaciuc a anunţat că la inaugurare îl va invita pe fostul primar al oraşului din anii ’70, Petru Ţăranu, care a pus bazele actualului parc dendrologic şi zona “Ariniş”.

Primarul oraşului Gura Humorului a spus că singura problemă cu care se confruntă este imposibilitatea de a angaja personal pentru deservirea instalaţiei de telescaun şi a pârtiei. “Sunt somat de firma de consultanţă să angajăm mecanicii şi aparatul de specialitate care exploatează pârtia pentru că aceştia trebuiau angajaţi încă în urmă cu trei luni”, a spus Ursaciuc arătând că nu poate face aceste angajări din cauza deciziei Guvernului de a nu permite noi angajări în sistemul public.

Prin proiectul “Pârtie de schi, Orientare Turistică, Parc Lunca Moldovei, Agrement, Sport” (POPAS) Gura Humorului, în valoare de 10,2 milioane de euro este amenajată o pârtie de schi cu o lungime de 1486 de metri, cu grad de competitivitate 7,5, ce va fi prevăzută cu telescaun şi instalaţie de iluminat şi o instalaţie de produs zăpadă.

Totodată, este reabilitată zona de agrement “Ariniş” prin construcţia unei piscine acoperite cu multiple facilităţi şi a altor două piscine deschise, dar şi terenuri de sport în aer liber.

Mai mult, pe zona de acces spre pârtie, pe malul drept al râului Moldova va începe amenajarea unui loc de campare, cu asigurarea de utilităţi pentru rulote, dar şi cu spaţii pentru prepararea de grătare.


Intră acum și în grupul de