Inițiativă civică unicat în rândul artiștilor suceveni!


Intră acum și în grupul de

Unul dintre voluntarii suceveni care s-a zbătut pentru strângerea de fonduri pentru ajutarea Spitalului Județean Suceava și a medicilor care lucreaza aici, Gabriel Țabrea, a mai făcut un pas.

El a reușit performanța de a mobiliza o serie de artiști din județ, și nu numai, pe care i-a convins să doneze lucrări importante din panoplia lor care să fie licitate on line iar banii să meargă către Crucea Roșie Suceava și apoi către unitățile medicale ce luptă cu COVID 19.

NewsBucovina.ro s-a alăturat acestei inițiative detaliile acțiunii putând fi urmărite în filmul de mai jos!

Gabriel Țabrea a remis la finalul emisiunii și un comunicat de presă pe care vi-l redăm:

”În urma unei discuții cu o cunoștință care este pictoriță în Italia, Daniela Dumbravă din Gura Humorului, am hotărât să inițiez un proiect prin care mai mulți artiști valoroși români, cu expoziții peste hotare (USA, Italia, Anglia, Franța, Germania, Grecia), să vină alături de noi în campania 1cm.ro.

Astfel, pe lângă doamna Daniela Dumbravă (Gura Humorului cu expoziții în Italia) au fost de acord să se alăture prin donarea unor lucrări Alina Ada Lungu și tatăl său, dl Cezar Ferdinand Lungu (București, cu expoziții în Germania), Sophia Cristina Lauric (Calafindești – cu expoziții în New York, Londra, Paris, Santorini), Dimișcă Laurențiu (Piatra Neamț, pictor unicat în Europa cu expoziții în Franța, Anglia), Enache Dumitru Bogdan (ilustrator-grafician-pictor din Iași cu expoziții în Olanda, Israel, Franța, Italia) și cu siguranță vor mai fi și alți artiști care vor fi alături de Bucovina.

Trebuie să vedem și partea bună din toată această perioadă că societatea civilă s-a mobilizat și a demonstrat că se pot face lucruri în România! Aceste vremuri au scos la suprafață valori românești, oameni cu suflet, care cu siguranță vor avea un cuvânt de spus în viitorul apropiat! Bucovina îi va iubi și nu îi va uita pe cei care i-au fost alături la greu și îi va aștepta și în vremuri mai frumoase cu brațele deschise!

Prin acest proiect și prin altele, exemplu este noul proiect al lui Ștefan Mandachi prin care ajută copii cu laptopuri pentru educație online, vrem să indrumăm copiii către artă, către frumos, într-un cuvânt către educație… Fără educație și fără artă vom fi un popor limitat atât mental cât și spiritual. Campania de donații pe www.1cm.ro continuă și rog pe toți cei care simt dragoste pentru Bucovina să doneze! Doar împreună vom reuși; împreună contăm!”


Intră acum și în grupul de