Dan Ioan Cușnir: Îl voi învinge pe Gheorghe Flutur la următoarele alegeri alături de toți cei care doresc o schimbare reală în Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, a lăsat să se înțeleagă, joi, la Subiectul Zilei, că ar putea fi contracanditatul lui Gheorghe Flutur pentru președinția Consiliului Județean Suceava anunțând că îl va învinge pe actualul președinte al Consiliului Județean Suceava în alegeri împreună cu sucevenii care vor o schimbare reală la Suceava.

Cușnir a spus că municipiul Suceava este, a fost și va fi un oraș cu potențial mare de dezvoltare, cu valori născute și crescute aici, cu antreprenori de succes, cu o istorie care îi face mândri pe suceveni, dar cu toate acestea Suceava nu a avut o evoluție și o dezvoltare așa cum și-o doresc scuevenii atât în plan economic, social, cultural, iar întrebarea care se pune este de ce nu se realizează această dezvoltare, în condițiile în care în orașe mai mici reușesc să se dezvolte.

„Este clar pentru toată lumea că ce se întâmplă în oraș este influențat foarte tare de ce se întâmplă la nivel de județ. O parte mare a insuccesului unui oraș este legat direct de insuccesul conducerii județului. Antreprenorii noștri sunt influențați direct de coerența strategiilor de business din județ, insituțiile de stat sunt coordonate de valențele și valorile date de politica județeană și nu în ultimul rând starea de bine și prosperitatea a fiecărui sucevean este afectată de cum este condus județul”, a declarat liderul social-democrat.

El consideră că din acest motiv este momentul să se schimbe ceva acolo unde de mulți ani de zile suportul și strategia de dezvoltare a Sucevei este înfrânată.

„Eu spun de mult timp că avem nevoie de altcineva decât Gheorghe Flutur în fruntea județului nostru. Astăzi o spun ferm, răspicat și mai sigur că niciodată: Gheorghe Flutur va pierde alegerile următoare”, a spus Dan Ioan Cușnir.

Liderul social-democrat sucevean arată că Gheorghe Flutur va pierde pentru că în toți anii în care a condus Suceava nu a avut o strategie coerentă de a dezvolta județul, nu a avut o viziune,  priorități reale, clare pe care să le urmărească, pe care să le dea colegilor săi să le implementeze cu motivație și dorința de a fi parte din ceva măreț.

„Va pierde pentru că nu este un om de încredere. Lecția asta am învățat-o personal direct de la domnul Flutur, când i-am oferit susținere în proiectele de interes județean, când i-am oferit încredere și posibilitatea de a fi un partener de nădejde în dezvoltarea județului, iar el mi-a înșelat încrederea și m-a dezamăgit așa cum eu în 30 de ani de business nu am mai văzut”, a spus Dan Ioan Cușnir.

El consideră că Gheorghe Flutur va pierde alegerile pentru că lumea se schimbă și așteptările de la lideri sunt mult mai mari decât în trecut. 

„În trecut era destul să te închizi în birou, să spui cât mai puțin la ședințe să nu fii prins cu ceva prostesc, să mergi vinerea la pescuit și să nu faci valuri prea multe. Acum așteptările pe care le avem de la lideri sunt diferite – ne așteptăm să fie prezenți, transparenți, onești, să fie un suport pentru colegi, să fie vizionari, să ne motiveze, să ne facă să fim oameni mai buni azi decât ieri, să fie un punct de reper, un model. Eu nu văd aceste lucruri la Gheorghe Flutur și am ajuns să îl cunosc destul de bine”, a spus Dan Ioan Cușnir.

El a subliniat că Gheorghe Flutur va fi învins de cineva mai competent.

„Va fi bătut de Suceava, de  toți cei care doresc o schimbare reală în Suceava! Îmi dau seama că am spus de mai multe ori că Gheorghe Flutur va pierde. M-am exprimat greșit, am vrut să spun că îl voi învinge pe Gheorghe Flutur la următoarele alegeri”, a transmis Cușnir. 

El a arătat că  este convins că într-o echipă care va produce schimbarea reală la Suceava îl va învinge pe Gheorghe Flutur.

„Îl voi învinge pentru toți anii în care nu ne-a susținut, îl voi învinge pentru că nu a generat o schimbare reală în bine, îl voi învinge pentru că nu a fost suficient de competent pentru Suceava, îl voi învinge pentru toate promisiunile neonorate pe care le-a făcut Sucevei și sucevenilor. Trebuie să o fac și pot să o fac, într-o echipa care va produce schimbarea reală pentru Suceava!”, a spus Cușnir.

Întrebat dacă aceasta înseamnă că va candida la funcția de președinte al CJ Suceava, Cușnir a spus că împreună cu o echipă îl va învinge pe Gheorghe Flutur.

„Voi face parte din echipa care îl va învinge pe Gheorghe Flutur în alegeri. Candidaturile se stabilesc statutar la partid și nu se anunță într-o emisiune online. Nu mai pot aștepta zeci și zeci de promisiuni ale lui Gheorghe Flutur. Și repet: îl voi învinge pe Gheorghe Flutur”, a spus Cușnir.


Intră acum și în grupul de