Ștefan Mandachi reiterează că nu este interesat de politică: Noi, cei care nu ținem capul plecat, putem să punem presiune, putem să nu ne mai simțim umiliți, să nu ne mai simțim slabi și să simțim și noi puterea cetățenească, civică și să acționăm ca atare


Intră acum și în grupul de

Antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi a reiterat, vineri, pentru News Bucovina că nu este interesat să intre în politică, răspunzând astfel petițiilor online prin care i se cere să candideze la funcția de primar al Sucevei sau la cea de președinte al Consiliului Județean Suceava.

Mandachi a spus că de la lansarea manifestului pentru autostrăzi a anunțat că nu dorește să facă politică, ci că vrea să fie un cetățean implicat care să lupte pentru crezul lui.

El a arătat că din postura de apolitic a reușit să strângă 1,7 milioane de euro în cadrul campaniei de donații pentru dotarea spitalelor din județul Suceava și că dacă era om politic nu putea să aibă un asemenea succes.

Nu puteam să fac asta niciodată din postura de politician. Nu mă băga nimeni în seamă. Am spus de anul trecut că nu fac politică. Lumea a fost suspicioasă, iar, la început, le-am dat dreptate pentru că toată România e suspicioasă. Dar după ce a trecut timpul, s-a lămurit situația că eu nu-mi doresc să am o carieră politică”, a spus Mandachi.

El a subliniat că își dorește să se implice în viața comunității și să atragă atenția asupra lucrurilor care nu merg în direcția bună.

„Îmi doresc să mă implic și o să mă implic. Atâta timp cât voi putea vorbi, cât voi avea rațiune și voi putea să mă exprim eu n-o să tac. O să vorbesc deschis alături de oameni, alături de cei 40.000 de oameni care au cumpărat centimetri imaginari de autostradă. Asta înseamnă că oamenii au încredere în cineva care își face treaba”, a spus Mandachi.

El consideră că cetățenii trebuie să-și conștientizeze puterea pe care o dețin.

Noi, cei care nu ținem capul plecat, putem să punem presiune, putem să scoatem capul din pământ, putem să nu ne mai simțim umiliți, să nu ne mai simțim slabi și să simțim și noi puterea cetățenească, civică și să acționăm ca atare”, a spus Mandachi.

Antreprenorul sucevean s-a întrebat ce se va întâmpla dacă el va intra în politică și nu va mai putea să aibă aceeași voce.

Dacă eu intru în politică și tac se mai întâmplă ceva? Sau dacă eu spun că susțin pe x-ulescu, oamenii vor fi de acord? Oamenii vor să vadă acțiune. Oamenii vor să vadă că nu stai în spatele ochelarilor de soare. Oamenii vor să te vadă pe front, la bătaie. Eu întotdeauna am fost la bătaie și nu am stat în spate că vai că vine nu știu care politician”, a spus Mandachi.

El a adăugat că oamenii i-au dat credit pentru că a fost demn și nu am trădat nimic din ceea ce a spus. „Nu vreau să trădez pe nimeni și, ceea ce fac, eu fac cu plăcere, mă implic cu plăcere și nu vreau să devin necongruent cu ceea ce cred eu.  Eu cred acum și nu mă las, o să fiu încăpățânat și o să-mi afirm crezul deschis și o să-i sancționez pe toți cei care nu-și fac treaba”, a spus antreprenorul sucevean.

El a a menționat că și-ar dori în jurul lui un grup de oameni cu aceleași dorințe și convingeri pe care el le are și să arate celorlalți că se pot schimba lucruri masiv.

Da, cu factor de presiune. Domnule te văd că nu faci aia, te văd că minți, te văd că ești la furat curent. Cu factorul presiunii, centimetru cu centimetru, încep să se schimbe lucrurile. Acesta este crezul meu. Crezul meu nu este să mă fac deputat, senator sau primar. Nu. Crezul meu este că eu, Ștefan Mandachi, pot să transform lucruri dacă sunt asumat, dacă nu mă trădez pe mine și dacă îmi respect ceea ce cere sufletul meu, pasiunile mele. Ori, în acest moment, pasiunile mele nu sunt în zona politică”, a conchis Ștefan Mandachi.


Intră acum și în grupul de