Antreprenorul sucevean Alexandra Harja Samsonescu: În timpul pandemiei am simțit cel mai bine că am fost abandonați total și este necesară o schimbare totală pe care toată lumea o așteaptă//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Antreprenorul sucevean Alexandra Harja Samsonescu, membru al Pro România, a declarat la Ora de politică de la News Bucovina că județul Suceava a fost abandonat total de guvern în perioada epidemiei și consideră că este nevoie de o schimbare astfel încât situația din ultima perioadă să nu-și pună amprenta și în următorii patru ani.

Harja Samsonescu a declarat că speră să se ajungă aproape de  normalitate în perioada următoare arătând că nimeni nu a mai trecut nimeni prin așa ceva, dar că în timpul acestei epidemii a constatat cum sucevenii au fost abandonați total.

„În timpul pandemiei am simțit cel mai bine că am fost abandonați total. Asta nu o spun ca om politic, ci ca un cetățean. Înainte toată lumea spunea cât e de frumos în Bucovina, cât e de bine. După ce a venit nenorocirea peste noi s-a cam blocat toată povestea asta și am cam fost lăsați deoparte”, a spus Harja Samsonescu.

Ea a arătat că un semnal din partea Guvernului a fost atunci când la rectificarea bugetară județul Suceava a primit zero lei.

„A fost pentru prima dată când m-am simțit neputincioasă”, a spus antreprenorul sucevean.

Ea a arătat că a văzut că în alte țări oamenii au fost mai norocoși decât noi din punct de vedere al administrației și a modului în care s-a procedat.

Harja Samsonescu a mai declarat că Suceava nu merita să intre în carantină, dar că situația creată nu a dat altă soluție și că nu înțelege cum s-a putut greși cu numărul de persoane infectate raportate.

„E vorba doar de o numărătoare”, a spus Harja Samsonescu explicând că una este când greșești cu câteva cazuri și alta când e vorba de peste șapte sute.

Ea crede că nu se va ști niciodată care era numărul persoanelor la data instituirii carantinei și nu-și poate explica cum s-a ajuns aici, dar crede că a fost un cumul de greșeli mai vechi de care sucevenii s-au izbit acum.

„Au fost greșeli, incompetență din partea celor aflați în vârf, iar acum vina este pasată de la unul la altul”, a spus Harja Samsonescu.

Ea a mai declarat că în cei patru ani de mandat s-a făcut cât s-a putut.

„Dacă domnul Flutur va fi reales nu cred că se va schimba ceva. Cât a putut să facă a făcut. Nu cred că va fi o îmbunătățire în următoarea perioadă. Situația s-a schimbat radical cu această pandemie”, a spus Harja Samsonescu.

Ea consideră că nu ar fi bine ca cei patru ani care au trecut să-și pună amprenta pe următorii ani.

„O schimbare ar fi binemeritată și toată lumea o așteaptă”, a spus Harja Samsonescu care a adăugat că Pro România are oameni foarte bine pregătiți și crede că o schimbare va veni din partea acestei formațiuni politice.

Mai mult, ea s-a pronunțat pentru o colaborare între toate partidele, așa cum a propus deputatul Pro România Cătălin Nechifor, pentru că acum nu mai e cazul unei lupte gratuite între forțele politice, ci trebuie ca partidele să se gândească la cetățeni și la ce e mai bine pentru ei.

„E vorba despre cetățean, este vorba despre mediu economic, e vorba despre turism care este sub linia de plutire și ar trebui ajutată Suceava. E nevoie de o schimbare drastică a comportamentului clasei politice. Interesele trebuie să fie comune. Nu cred că partidele nu văd interesul comun de relansare a economiei, a turismului. E nevoie de un sprijin reciproc pentru că altfel nu putem ieși rapid din această situație”, a spus Harja Samsonescu.


Intră acum și în grupul de