Acasă Exclusiv Mihai Dimian: Un centru de afaceri cu spații de birouri este absolut...

Mihai Dimian: Un centru de afaceri cu spații de birouri este absolut vital Sucevei pentru că sunt firme IT care au nevoie de spații. În IT firmele nu construiesc clădiri, ci vin să ocupe clădiri și să ofere locuri de muncă//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Prorectorul USV, prof. univ.dr. Mihai Dimian a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că pentru dezvoltare și creșterea ofertei de muncă în municipiul Suceava este nevoie de un Centru de afaceri cu spații de biouri în special pentru firmele IT care doresc să vină în zonă și să folosească absolvenții USV.

„Discut cu firme de IT. În ultimii trei-patru ani cred că am contribuit într-o mai mică sau mai mare măsură la atragerea a 15 firme de IT în Suceava. Mă interesează să ofer locuri de muncă  absolvenților în acest oraș, în această zonă”, a spus Mihai Dimian.



Prorectorul USV a spus că și-ar dori o mai bună colaborare între Universitatea Suceava și administrația locală în acest sens al asigurării condițiilor pentru investitori.

„În acest sens aș vrea să colaborăm mai bine, în atragerea de investitori, în asigurarea condițiilor pentru investitori. Un centru de afaceri, dar nu de genul celui de la Aeroport, care să aibă spații de birouri este absolut vital Sucevei. Că îl face o instituție publică, în parteneriat public-privat, că este făcut de privat, acest lucru este necesar în continuare”, a spus Mihai Dimian.

El a arătat că momentan merge prin tot soiul de locuințe, mai mult sau mai puțin adecvate, pentru a asigura spații de lucru acestor firme.

Dimian a explicat că inclusiv modul în care investitorii își fac strategia depinde de aceste condiții de lucru, dacă se va dezvolta o firmă cu 25-50 de angajați sau una cu 100-200 de angajați.

„Domeniul IT este diferit de celelalte domenii. Aici lumea nu vine să construiască clădiri, ci vine să ocupe clădiri și să ofere locuri de muncă”, a spus prorectorul USV.

El a arătat că administrația suceveană s-a așteptat să vină lumea să construiască fabrici, dar că în aceste domeniu Iașiul s-a mișcat mai bine, nu datorită unei înțelepciuni administrative publice, ci mai degrabă înțelepciunii domnului Iulian Dascălu care a înțeles foarte bine trendul și colaborând cu instituțiile publice s-a reușit să se facă un prim pas.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version