Cătălin Coman: În această perioadă, municipiul Fălticeni s-a descurcat cu fonduri proprii pentru că ajutorul financiar al Consiliului Județean și al Guvernului a fost zero//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că în această perioadă Consiliul Județean Suceava a căutat Primăria Fălticeni să ceară bani pentru achitarea contribuției la asociațiile intracomunitare de apă-canal și de gestionare a deșeurilor și că nu a avut niciun sprijin financiar din partea Consiliului Județean Suceava pentru Spitalul municipal din Fălticeni care a tratat în ultimele luni pacienți din tot județul, fiind spital suport pentru SJU Suceava.

„Ne-au sunat de la Consiliul Județean să ne ceară niște bani. Acesta a fost singurul contact pe care l-am avut cu Consiliul Județean. Ne-au solicitat taxele pentru asociațiile intracomunitare, în condițiile în care solicitarea pe care am făcut-o în timpul pandemiei pentru sprijin financiar în ceea ce privește dotarea spitalului Fălticeni cu echipamente medicale a rămas, nu neonorată, ci fără răspuns”, a declarat primarul.

El a spus că a fost contactat telefonic și i s-au promis niște bani, dar că sprijinul financiar din partea CJ Suceava către Primăria Fălticeni a fost de zero lei în condițiile în care Spitalul Municipal Fălticeni a fost multă vreme spital suport și au fost tratați pacienți din tot județul în toate secțiile.

„Din punct de vedere financiar, Consiliul Județean și Guvernul României au alocat zero lei. Asta este o realitate. Ne-am descurcat cu fonduri locale, renunțând la unele investiții, făcând economii și le-am redirecționat către sistemul sanitar. Din păcate e o realitate. Toată lumea spune că trebuie să facem, să ajutăm, dar Consiliul Județean a fost inexistent pentru municipiul Fălticeni și inexistent pentru toate comunele din jurul municipiului Fălticeni. Pacienții pe care i-am tratat aici nu au fost doar din Fălticeni. Au fost din toată zona și din tot județul. Cel puțin la Maternitate am avut copilași care s-au născut din Vicovu de Sus, din Marginea, din Izvoarele Sucevei din Brodina, din multe comune ale județului Suceava”, a declarat Cătălin Coman.


Intră acum și în grupul de