Nechifor: Dacă vom face alianță cu cineva, anunțăm transparent, dar trebuie să știm că cineva vrea alianță cu noi. Pro România este pregătită să participe cu liste proprii în alegeri


Intră acum și în grupul de

Liderul organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, vicepreședinte național al formațiunii, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că se discută despre alianțe din care să facă parte și Pro România, dar că formațiunea nu a fost consultată și a subliniat că organizația județeană Suceava este pregătită să participe cu liste proprii în alegerile viitoare.

„În ceea ce privește o perspectivă de alianțe electorale eu nu am văzut mare lucru creat. Se vorbește în piața publică că facem Pro România, ALDE, PSD, PPUSL, dar să ne zică și nouă cineva pentru că eu nu am vorbit cu nimeni despre alianță niciodată la nivel politic decizional. Nici măcar de tatonare. Nici colegii mei nu au vorbit cu nimeni la mod informal că facem cu PSD. E hazliu că încearcă să ne treacă strada, dar noi nu vrem”, a spus Nechifor.

El a menționat că Pro România, un partid tânăr, a obținut un scor electoral de șapte procente în urmă cu un an la europarlamentare, zece la sută la prezidențiale și că Pro România nu este un partid care să nu realizeze pragul electoral și să aibă nevoie să intre într-o alianță.

Nechifor a spus că în sondaje Pro România are 11 la sută, iar PSD are 25 la sută.

„Ce să negociezi? A venit domnul Stan să ne spună ceva? Aruncă prin piață că vor să ne susțină într-o parte, că vor să fie susținuți, dar cu noi nimeni nu vorbește”, a spus deputatul Pro România.

El a subliniat că la Pro România, dacă se dorește o alianță locală, în primul rând organizația de acolo trebuie să solicite și că deciziile nu se iau de sus în jos, ci de la organizațiile locale.

El a arătat că Pro România are în județul Suceava candidați pregătiți peste tot, iar planul este ca Pro România să candideze cu liste proprii în următorele alegeri.

„Dacă vom face alianță cu cineva vă spun că vom anunța transparent. Dar trebuie să știm și noi că cineva vrea alianță cu noi”, a conchis Nechifor.


Intră acum și în grupul de