VIDEO// Fostul prefect Mirela Adomnicăi intenționează să candideze la președinția Consiliului Județean Suceava având ca principal obiectiv reabilitarea imaginii județului și revenirea la normalitate


Intră acum și în grupul de

Fostul prefect de Suceava Mirela Adomnicăi a anunțat, marți, la Subiectul Zilei, că intenționează să candideze la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava.

Ea a spus că și-a exprimat această intenție în cadrul partidului și că urmează să fie discutată și votată în cadrul ședinței Biroului Permanent al PSD Suceava care se va întruni vineri, iar apoi să fie confirmată în Comitetul Executiv Județean.

„Dacă voi trece de votul colegilor mei din aceste structuri statutare și voi fi desemnată candidat la președinția Consiliului Județean înseamnă că în 27 septembrie, dacă această dată care se vehiculează în spațiul public va rămâne, voi candida la președinția Consiliului Județean”, a spus Adomnicăi.

Ea a spus că a fost o perioadă complicată pentru județ care a pus-o foarte mult pe gânduri din perspectiva a ceea ce merită județul și ceea ce trebuie făcut pentru județ ca urmare a perioadei parcurse și cu reputația în mod nedrept dobândită.

„În această perioadă am traversat o stare de revoltă aproape referitor la cele trei luni de zile pe care le-am parcurs noi, sucevenii, cu imaginea aceasta pe care nici acum nu am șters-o. Ceea ce este revoltător este că noi vom fi dezavantajați ca județ din perspectiva aceasta a revenirii în condițiile în care cu toții și ca țară și la nivel global vom traversa o perioadă de criză, o perioadă dificilă din multe puncte de vedere”, a spus Adomnicăi.

Fostul prefect a menționat că imaginea județului a fost grav afectată și a exemplificat cu situația unui producător sucevean de mobilă căruia i s-a refuzat recepționarea de mobilier școlar în județul Iași pentru că este din Suceava.

Ea a arătat că așteptările sunt foarte mari din partea sucevenilor și că cu toții își doresc să revenirea cât mai repede în normalitate.

Mirela Adomnicăi a spus că știe ce are de făcut pentru reabilitarea județului Suceava și că este o provocare.

„Întotdeauna am acceptat provocările. Este o provocare și știu ce trebuie făcut. Îmi doresc să am și o echipă pentru această reabilitare pe care mi-o doresc. Am ajuns în situația asta și pentru că nu s-a lucrat în echipă în județ”, a spus Adomnicăi menționând că specialiștii care trebuiau să gestioneze toată această criză nu au fost o echipă.

Ea a spus că analizat această perioadă și a constatat că au fost lucruri care s-au făcut și nu trebuiau făcute și că lucruri care trebuiau făcute nu s-au făcut.

Întrebată de ce a renunțat la candidatura pentru funcția de primar al Sucevei, Adomnicăi a răspuns: Am reevaluat această opțiune pentru președinția Consiliului Județean.

Ea a evitat să vorbească de o eventuală politică de alianțe și a subliniat că este doar un prezumtiv candidat.

Mirela Adomnicăi a spus că va candida dacă va avea sprijinul primarilor din județ pentru că este „o luptă comună”.

Este o luptă comună. Fără ei nu intru în luptă. Dacă simt că nu am sprijinul primarilor din județ nu voi intra în luptă, iar asta se va decide în urma unui vot în CEx”, a conchis Mirela Adomnicăi.


Intră acum și în grupul de