Acasă Exclusiv Liderul opoziției din Consiliul Local Suceava: Primăria Suceava trebuie să fie condusă...

Liderul opoziției din Consiliul Local Suceava: Primăria Suceava trebuie să fie condusă de o echipă cu o nouă viziune. Nu pot spune că Ion Lungu rămâne primar pentru că aș jigni marea majoritate a sucevenilor, dar Ion Lungu poate fi un foarte bun parlamentar//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Liderul consilierilor PSD din Consiliul Local Suceava, Vasile Mocanu, a declarat, luni, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că nu poate spune că Ion Lungu ar mai putea să fie ales primar al Sucevei pentru că ar jigni majoritatea sucevenilor.

„Nu pot spune că rămâne domnul Lungu primar pentru că dacă aș spune asta aș jigni mare majoritate a sucevenilor”, a declarat Mocanu.



El a precizat că nu are nimic personal cu Ion Lungu care a făcut și bune și rele care a avut de gestionat situații de rostogolire a istoriei de trecere de la comunismul multilateral dezvoltat la capitalismul de cumetrie.

„Nu se mai poate. După 16 ani nici nu mai ai ce să spui”, a precizat Mocanu.

Consilierul local PSD consideră că Ion Lungu ar putea să fie unul dintre foarte bunii parlamentari de Suceava.

„Experiența administrativă, experiența politică în toate aceste schimbări succesive din cei 16 ani cât a fost primar și a jucat la nivel înalt îi dă tot dreptul să fie un senior al politicii sucevene și să fie un foarte bun parlamentar care, într-un tandem cu un primar, pentru că eu îmi doresc un nou primar tocmai pentru ca să schimbăm suflul și să fie un alt mod de gândire, dar îmi doresc mult ca viitorul primar să facă un tandem bun și cu fostul primar, indiferent de culoarea lor politică, pentru ca dezvoltarea Sucevei să fie armonioasă”, a spus Vasile Mocanu.

El a arătat că „nebunia” cu guvernul care să fie de aceeași culoare cu primarul ca să fie alocate fonduri pentru dezvoltare, dar nici atunci nu sunt suficiente, ar trebui să înceteze.

Mocanu a dat exemplul municipiului Cluj Napoca unde toate forțele politice împreună cu mediul academic și de afaceri au stabilit un plan concret de dezvoltare și de la care nu se abat indiferent cine este la putere ar trebui făcut și la Suceava.

Liderul consilierilor PSD din Consiliul Local Suceava a mai declarat în cadrul emisiunii că Ion Lungu se bazează în aceste alegeri pe avantajul primarului în funcție și că își dorește să existe cât mai mulți competitori pentru ca voturile care nu-i sunt adresate să fie disipate și că în acest fel să obțină cel mai mare scor electoral dintre toți candidații deși acest rezultat nu va reprezenta dorința sucevenilor de schimbare.

Totodată, Vasile Mocanu nu a exclus totuși o alianță de centru stânga între PSD și Pro România, arătând că această alianță va trebui oricum realizată după alegerile locale în Consiliul local pentru că nu va mai exista un partid care să obțină majoritatea.

Dacă tot vom face această alianță după, de ce să nu o facem înainte?”, s-a întrebat Mocanu care a menționat că încă este posibil ca cele două partide să aibă un candidat unic, acesta urmând să fie cel care are cele mai mari șanse să-l învingă pe Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version