Dan Ioan Cușnir propune un pact pentru tinerii suceveni: Trebuie să ne ocupăm acum de problemele tinerilor pentru ca și ei să se ocupe de problemele noastre peste 20 de ani. Se vor ocupa de noi, în măsura în care noi ne vom ocupa de ei


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de primar al Sucevei, Dan Ioan Cușnir, a declarat la Analiza de Seară de la News Bucovina că problematica tinerilor este extrem de importantă și trebuie gestionată de toate forțele politice, apreciind că va trebui ca un program minimal pentru tineri să fie asumat de toți candidații la funcția de primar.

El a spus că este nevoie ca tinerilor să li se acorde bursele necesare pentru a putea continua să studieze, că toți tinerii care învață în municipiul Suceava să beneficieze de transport gratuit și să aibă și un centru municipal al tinerilor.

Cușnir a explicat că tinerii din învățământul preuniversitar care au media peste 8.50 au dreptul la burse de merit, iar anul trecut, în semestrul  doi nu s-a acordat nicio bursă de merit, iar anul acesta s-au acordat burse, dar nu toate tipurile de bursă.

„Nici povestea cu bursele pentru tineri nu funcționează în Suceava. Ar trebui să fie un angajament al tuturor candidaților ca tinerilor care trebuie să primească burse să li se asigure aceste burse”, a spus Dan Ioan Cușnir.

Liderul organizației municipale PSD Suceava a apreciat că degeaba vine actuala conducere a Primăriei Suceava, electoral, cu o lună înainte de alegeri și îi păcălește pe tineri cu premierea celor care au obținut 10 la examenele naționale.

„E foarte bine că CL Suceava premiază tinerii eminenți. Ce facem cu tinerii care nu sunt de 10? Ei nu au dreptul la școală?”, a întrebat Cușnir.

Dan Ioan Cușnir la Analiza de Seară

Liderul municipal al PSD Suceava, Dan Cușnir, candidat la funcția de primar al Sucevei răspunde fără perdea la întrebări!

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 22. Juli 2020

El a explicat că sunt mai multe tipuri de burse, respectiv burse de merit, burse de excelență și două tipuri de burse sociale subliniind că bursele sociale sunt pentru elevii care provin din familii cu venituri modeste și care nu-i pot sprijini.

„Acești copii nu-și pot continua studiile dacă noi, administrația locală, nu-i ajutăm”, a spus Cușnir.

El a transmis că i-ar plăcea ca toți candidații la Primărie să își asume un program pentru tineri.

„Să ne asumăm că bursele vor fi plătite în fiecare lună, în cuantumul care îl prevede legea și tuturor copiilor care au acest drept. Să ne asumăm că transportul gratuit pentru elevi va fi plătit pentru toți elevii care fac școala în Suceava și nu doar cei care locuiesc în Suceava”, a spus Cușnir.

El a arătat că mare parte dintre elevii din municipiul Suceava provin din localitățile din zona metropolitană

„Cum adică, elevii care locuiesc în Suceava au dreptul la transport gratuit, iar cei din Sf. Ilie, la cinci metri de Suceava nu au dreptul la transport gratuit? Cum putem noi să ne uităm în ochii tinerilor și să justificăm această inechitate?”, a întrebat Dan Ioan Cușnir.

El a mai spus că tinerii își mai doresc  o casă de cultură, un centru municipal al tinerilor, al elevilor de școală și de liceu, dar nu-i bagă nimeni în seamă.

„Nu există așa ceva. Să ne asumăm toți că măcar aceste lucruri le vom face pentru tineri, pentru viitorul Sucevei. De fapt acești tineri sunt viitorul Sucevei. Acești tineri sunt cei care vor avea grijă de noi să avem parcuri peste 20 de ani pe unde să ne plimbăm, să avem curățenie în Suceava, să avem transport public civilizat. Ei se vor ocupa de noi, dar se vor ocupa în măsura în care noi ne ocupăm de ei. Dacă noi acum nu ne ocupăm de ei, nu merităm ca ei să se ocupe de noi. Ne vor răspunde cu aceeași monedă”, a conchis Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de