Bogdan Loghin vrea ca pe lângă investițiile obligatorii necesare Rădăuțiului să vină în sprijinul rădăuțenilor și cu înființarea celui mai modern centru de îngrijire a copiilor diagnosticați cu tulburare de spectru autist//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a declarat, marți, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că unul dintre proiectele pe care dorește să îl realizeze în Rădăuți este un Centru de sprijin și îngrijire a copiilor diagnosticați cu tulburare de spectru autist pentru a veni în sprijinul acestor copii și al părinților lor.

Bogdan Loghin a arătat că are un program electoral cu 18 puncte care se referă la dezvoltarea municipiului și la asigurarea unor facilități pentru rădăuțeni de la infrastructura rutieră, trotuare, iluminat public, utilități, până la un învățământ performant și un spital la standardele cele mai înalte.

El a arătat însă că dorește să vină cu un proiect nou pentru municipiul Rădăuți, respectiv înființarea unui centru performant și modern de sprijin și îngrijire a copiilor diagnosticați cu tulburare de spectru autist.

„Niciun părinte nu e obligat să treacă prin anumite proceduri, printr-o situație prin care se trece în România la momentul actual din acest punct de vedere”, a spus Bogdan Loghin care a menționat că județul Suceava este pe primul loc la numărul de copii cu acest gen de afecțiune.

El a spus  că și-a propus să realizeze cel mai performant centru din acest punct de vedere, dar nu doar în privința dotărilor, cu sală de terapie 3 C, cu bazin de mobilitate, ci și în ceea ce privește instruirea personalului care se va ocupa de terapia acestor copii.

„Vreau să aduc de la București și Cluj, pentru că am posibilitatea, cei mai buni profesori care să transmită cunoștințele lor celor din Rădăuți care se ocupă acum cu acest tip de terapie”, a spus Loghin.


Intră acum și în grupul de