Dan Ioan Cușnir anunță „Revoluția Parcărilor” pentru creșterea calității vieții sucevenilor: Zece parcări supraetajate în oraș care să fie date în folosință în aceeași zi. El a prezentat un model de parcare deja realizat în regim privat în municipiu//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de primar al Sucevei, Dan Ioan Cușnir, a declarat, marți, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că pentru creșterea calității vieții sucevenilor este necesară și soluționarea civilizată a parcării mașinilor prin realizarea de parcări supraetajate.

El a explicat că administrația locală ar fi trebuit să aibă viziune și să prevadă creșterea numărului de mașini în municipiu, iar din timp ar fi fost necesar să fie amenajate parcări pentru a acoperi nevoia locuitorilor municipiului.

„Din păcate, în loc de viziune și strategie, actuala administrație ne-a arătat doar neputință”, a spus Cușnir.

Analiza de seara – Revoluția Parcarilor

Dan Ioan Cusnir vine la Analiza de Seara cu “Revoluția Parcărilor” la Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 25. August 2020

El a mai declarat că lipsa locurilor de parcare afectează calitatea vieții sucevenilor pentru că duce la ocuparea trotuarelor și a spațiilor verzi cu autovehicule și a citat dintr-un studiu recent potrivit căruia copiii care cresc în zone verzi au un IQ mai ridicat, iar copiii sucevenilor nu au greșit cu nimic ca administrația locală să facă parcări în locul spațiilor verzi.

Pentru a demonta susținerile actualei administrații, Dan Ioan Cușnir a prezentat o parcare supraetajată, cu două nivele, realizată într-un cartier sucevean de un investitor privat, subliniind că aceasta are deasupra spațiu de joacă pentru copii, teren de sport și spațiu pentru persoane în vârstă.

„Un investitor privat a demontat toate minciunile actualei administrații cum că nu se pot face parcări supraetajate”, a spus Cușnir.

La rândul său, consilierul local PSD Gabriel Buciac, a explicat că PSD nu s-a opus în Consiliul local proiectului de parcări de reședință, așa cum sunt acuzați de PNL și că a susținut că inițiativa este bună, poate face parte din soluțiile pentru rezolvarea problemei parcărilor, doar că 108 parcele din cele 342 propuse pentru amenajare ocupau spațiu verde în totalitate, parțial sau aveau arbori și că a fost  singurul consilier local care a vizitat toate cele 342 de parcele.

El a mai arătat că proiectele nu respectă legislația potrivit căreia parcarea poate fi amenajată la minimum cinci metri distanță de apartamentele care sunt la parter și nici nu aveau număr cadastral.

Consilierul local PSD a subliniat că aleșii locali PSD ar fi vrut să voteze pentru amenajarea parcărilor în zonele care se pretează pentru acest tip de lucrări, fără cele 108 parcele cu spații verzi, doar că de opt ori proiectul a fost prezentat în aceeași formă.

Dan Ioan Cușnir a subliniat că intenția consilierilor locali PSD a fost să voteze pentru amenajarea celor 234 de parcele și nu și pentru cele 108 parcele unde se invada spațiul verde.

„Am o ambiție. Împreună cu colegii mei, consilierii locali, după 27 septembrie vom lansa o licitație pentru zece parcări supraetajate cu acoperiș verde. Zece parcări supraetajate care vor fi demarate odată, vor fi finalizate odată și vor fi date în folosință pentru suceveni la același termen”, a declarat Dan Ioan Cușnir.

El a explicat că astfel de parcări supraetajate vor putea avea 150 de locuri și că sunt identificate zonele unde ar urma să fie construite în toate cartierele.

„Toată construcția actualei administrații că nu se pot construi parcări supraetajate cu spații verzi pe acoperiș a fost demontată de un investitor privat. Acesta este viitorul Sucevei”, a spus Dan Ioan Cușnir.

Întrebat dacă nu va exista reticență din partea sucevenilor care doresc să aibă mașina sub geam, candidatul PSD a spus că atunci când vor avea parcările supraetajate așa cum este cea pe care a prezentat-o este sigur că aceștia vor prefera această formă de parcare.

Cușnir a mai spus că la Cluj Napoca și Oradea, cu primari PNL, s-a reușit realizarea de astfel de parcări supraterane, iar la Suceava PNL dă vina pe PSD.

„La Cluj și la Oradea nu tot guvern PSD a fost. Cum de oamenii aceia au reușit, iar tu, la Suceava, nu?”, s-a întrebat Cușnir.

El a spus că nu mai dorește ca în Suceava să mai fie tratată ca acum problema parcărilor pentru că pentru el Suceava este acasă.

„Nu vreau să priviți ca o luptă între Lungu și Cușnir. Nu este lupta dintre PSD și PNL. Este lupta între nou și vechi. Este lupta dintre energie și oboseală, dintre viziune și neputință”, a spus Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de