Dan Ioan Cușnir propune mai multe pasaje supraterane în municipiu pentru fluidizarea traficului rutier și creșterea siguranței pietonilor. El spune că în zona centrală un asemenea pasaj ar putea fi o construcție emblematică pentru oraș


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de primar al Sucevei, Dan Ioan Cușnir, a declarat la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că principalul obiectiv al echipei PSD Suceava este să găsească toate modalitățile prin care se poate crește calitatea vieții sucevenilor și cum pot face ca locuitorii acestui oraș să aibă o viață mai liniștită, mai frumoasă astfel încât să le placă să trăiască în acest oraș.

El a arătat că un astfel de proiect este de fluidizare a traficului și creștere a siguranței pietonilor, prezentând mai multe soluții de traversare a bulevardului principal atât suprateran cât și subteran.

Candidatul PSD la funcția de primar a exemplificat cu trecerea de pietoni între Spitalul vechi și Spitalul nou traversată zilnic de cadre medicale în uniforma specifică, dar și de pacienți în pijama și a spus că în zonă ar fi necesar un pasaj suprateran.

Cușnir a spus că această soluție ar fi dorit să o implementeze și fostul manager al SJU Suceava, dar că primarul Ion Lungu a blocat proiectul doar că ideea venea de la altcineva.

El a prezentat tipul de pasaj suprateran care se construiește în comuna  Ovidiu de lângă Constanța unde se ridică trei astfel de pasaje supraterane.

Subiectul Zilei – invitat Dan Ioan Cusnir

Despre fluidizarea traficului in Suceava și siguranța pietonilor – de la primele ore ale zilei! LIVE cu Dan Cusnir

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 1 septembrie 2020

Cușnir consideră că măsurile de siguranță a pietonilor au lipsit de pe agenda publică a primarului și că el le va readuce pe agenda publică a municipalității după alegeri, subliniind că întotdeauna pietonul este mai important decât mașina.

El a spus că soluția unei traversări supraterane în zona spitalului a reieșit în urma discuțiilor cu specialiști și arhitecți și că o traversare subterană este mai greu de realizat pentru că Suceava este un oraș în care nimeni nu știe pe unde trec conductele în mod real și că la foarte multe șantiere din municipiu situația din acte diferă în mod frecvent.

Cușnir consideră că pasarela de traversare are un dublu efect, respectiv fluidizarea traficului și siguranța pietonilor.

El a spus că e nevoie de un asemenea pasaj suprateran și în zona Policlinicii Centrale.

Totodată, Cușnir consideră că în zona centrală, pentru a se face legătura între esplanada Casei de Cultură și Parcul Șipote, trebuie realizată o asemenea traversare supraterană care va avea și un rol urbanistic și va putea deveni emblematică pentru municipiu.

Candidatul PSD la funcția de primar a mai arătat că o asemenea supraterană ar trebui făcută și în zona Bazarului unde este cea mai mare aglomerație din oraș pentru că oamenii sunt obligați acum să treacă prin pasajul ilegal pe sub podul care traversează râul Suceava construit în zonă inundabilă.

El a spus că în această zonă pasajul suprateran ar urma să fie realizat în parteneriat public-privat cu firme din zonă.

Mai mult, Cușnir consideră că trebuie reabilitat și redeschis pasajul subteran din zona Shopping City și a arătat că acolo a existat și inițiativa a doi investitori privați care doresc să contribuie la amenajarea acestui pasaj subteran, dar că au fost refuzați din nou pentru că ideea nu a fost a primarului actual.

El a menționat că de trei ani a fost adoptată o hotărâre de Consiliu Local inițiată de consilierii PSD privind redeschiderea acestui pasaj subteran care nu a fost pusă în aplicare.

Potrivit acestuia, patru astfel de treceri supraterane ar costa 1,2 milioane de euro, cât roata panoramică ce urma să fie instalată pe platoul de la Cetatea de Scaun și că nu se poate spune că nu sunt fonduri la municipalitate atât timp cât o comună a găsit bani pentru astfel de investiții.

El a subliniat că dezvoltarea Sucevei înseamnă parteneriat public-privat și nu doar niște dungi trase pe asfalt.

„Dezvoltarea Sucevei înseamnă parteneriat public privat și nu borduri vopsite. Vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a crește calitatea vieții sucevenilor”, a mai spus Cușnir.


Intră acum și în grupul de