Ion Lungu: Zona de agrement de pe malul râului Suceava prinde contur. Vor fi piste de bicicletă pe mai mult de 10 kilometri, piste de alergare, terenuri de sport, zonă de promenadă și pentru acțiuni culturale


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că după ce a fost amenajată zona de agrement Tărărași și zona de agrement de pe malul râului Suceava prinde contur.

El a amintit că în calitate de vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România, împreună cu mai mulți primari de municipii, a reușit obținerea din partea Guvernului a acceptului de a se interveni în albia majoră a râurilor din zonele urbane așa cum se întâmplă și în alte orașe europene.

El  a arătat că, potrivit Memorandumului încheiat cu Guvernul, în zonele inundabile nu sunt permise alte construcții decât alei sau terenuri de sport care pot fi evacuate rapid când există risc de inundații.

„Așa se întâmplă și în Germania sau Franța”, a spus Lungu.

El a arătat că dacă vine apa în zonă, apoi se retrage, dar trotuarul rămâne.

„Noi, fiind oameni responsabili, deși nu ne cerea proiectul, am decis, pe banii Primăriei, să consolidăm malul drept al râului Suceava, am aprobat proiectul tehnico-economic și avem la licitație această consolidare de mal. Anul viitor, când vom termina acest proiect, vom avea și consolidarea de mal, iar zona nu va mai fi inundabilă”, a spus Ion Lungu.

Ion Lungu la Subiectul zilei

Primarul Ion Lungu din Zona de agrement a râului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Duminică, 20 septembrie 2020

El a explicat că această zonă de agrement este amenajată pe 15 hectare, cu alei, piste de bicicletă, piste de alergat.

„Vor fi peste 10 kilometri de piste de biciclete. Sunt deja turnate fundațiile pentru teren de volei, teren de tenis, teren de badminton, loc de joacă pentru copii”, a spus Lungu.

El mai declarat că fi amenajată și o zonă de promenadă cu o zonă mai largă pentru activități culturale.

Primarul a spus că se vor transfera concertele în această zonă pentru că este spațiu suficient.

„Un vis devine realitate. La fel cum Parcul Șipote a fost subiect de campanie electorală pentru toți candidații, indiferent de tipul de alegeri, toată lumea avea ca subiect punerea în valoare a râului Suceava. Iată că primarul Ion Lungu, administrația liberală, pune în valoare această zonă minunată de agrement”, a spus Lungu.

El a menționat că valoarea investiției este de 3,4 milioane de euro din fonduri europene.

Primarul Ion Lungu a spus că o altă zonă de agrement va fi și Ștrandul Ițcani, cu trei bazine, cu apă încălzită, un bazin cu apă sărată, locuri pentru plajă, iar bazinele din zona ștrandului sunt proiectate astfel încă să poată fi și acoperite.

Lungu a subliniat că deși există unele voci care spun că astfel de investiții au fost făcute deja la Botoșani, Gura Humorului sau Fălticeni, la Suceava pe aceeași axă de finanțare europeană a preferat să aplice pentru reabilitarea Cetății de Scaun care este un simbol și care era în pericol de prăbușire.

El a spus că investiții în toate zonele de agrement nu aveau nicio valoare dacă Cetatea de Scaun era afectată pentru că nu s-a intervenit la timp.


Intră acum și în grupul de