Florin Sinescu(Pro România): Constatăm că 16 ani și un miliard de euro nu au fost suficienți pentru actualul primar ca fiecare sucevean să aibă acces la un pachet de servicii obligatorii. Nu vorbim de lucruri excepționale, ci de curățenie, apă-canal, drum asfaltat și termoficare


Intră acum și în grupul de

Candidatul Pro România la funcția de primar al Sucevei, Florin Sinescu, a declarat, luni, la flash-interviu la News Bucovina că este absolut obligatoriu ca municipiul Suceava să ajungă la normalitate astfel încât fiecare cetățean să aibă acces la un pachet de servicii, începând cu apă-canalizare, apă caldă și încălzire, gaze naturale, curățenie, stradă asfaltată, sau transport public eficient.

„Oferta noastră electorală este axată pe nevoile reale ale cetățenilor, pentru că nevoile oamenilor trebuie să fie axa pe care se bazează orice candidatură, orice filozofie de administrație”, a spus Sinescu.

El a menționat că această filozofie administrativă este valabilă și la nivelul municipiului și la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale.

„În campanie, în cadrul întâlnirilor, oamenii s-au plâns de diferite lucruri, din care o parte înseamnă normalitate. Nu vorbim de lucruri excepționale dacă vorbim de curățenie, dacă vorbim de apă, dacă vorbim de drumuri asfaltate, sau canalizare. Sunt lucruri pe care orice administrație este datoare să le realizeze, iar accesul suceveanului la aceste servicii publice este obligatoriu”, a arătat  Sinescu.

El a spus că în 16 ani, cu un miliard de euro cheltuiți în municipiu, nu s-a reușit asigurarea acestui pachet de servicii publice pe care orice administrație este obligată să-l asigure, iar fiecare cetățean, din orice cartier, să aibă acces la aceste servicii, care să fie de calitate.

Flash interviu – invitat Florin Sinescu (Pro România)

Florin Sinescu – candidatul Pro România ptr funcția de primar al Sucevei discuta despre accesul la serviciile publice a suceveanului

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 21 septembrie 2020

Pe lângă problemele generale ale municipalității sunt și probleme punctuale de cartier, a explicat candidatul Pro România.

„Am văzut acest hei-rupism de campanie electorală. Fie că facem parcări, fie că facem locuri de joacă. Aceste lucruri trebuie să facă parte din normalitate, să facă parte dintr-o strategie a unei administrații care să ducă la o finalitate într-un termen rezonabil astfel încât cetățenii să aibă acces la astfel de lucruri”, a spus Sinescu.

Candidatul Pro România a explicat că, potrivit nomenclatorului de străzi, în municipiu ar fi 253 de străzi și consideră că va trebui făcută o analiză, stradă cu stradă pentru a se putea asigura pachetul de servicii în tot orașul printr-un program clar.

El a spus că nu va mai trebui ca în municipiu să existe niciun cetățean care să nu aibă acces la pachetul de servicii.

„Văd că în cei 16 ani pentru primarul Ion Lungu nu a ajuns un miliard de euro pentru a asigura aceste servicii ca să ajungem la normalitate”, a spus candidatul Pro România.

El a subliniat că o problemă majoră este și cea a termoficării pentru cei 16.000 de suceveni branșați la sistemul centralizat și că e nevoie de un bilanț energetic pe fiecare punct termic și luate măsuri pentru rentabilizarea activității de termoficare.

Sinescu a mai spus că o greșeală a actualei administrații a fost că a permis venirea multor comercianți în Suceava care sunt mari consumatori de energie termică, dar cărora li s-a permis să-și producă singuri energie termică deși, unii, sunt foarte aproape de productătorul care livrează în sistem centralizat.

„Un sistem public funcționează foarte bine, este foarte rentabil, atâta vreme cât ai foarte mulți consumatori astfel încât pierderile se împart pe toți consumatorii”, a spus candidatul Pro România.

Totodată, Florin Sinescu a mai arătat că există problema transportului în municipiu și crede că ar trebui regândite traseele astfel încât să existe curse care să preia călătorii din cartiere și să ajungă la traseul principal și că în acest sens propune bilete valabile două ore care să permită circulația pe mai multe mijloace în acest interval de timp.


Intră acum și în grupul de