Flutur: Nu m-am născut în papuci de lac, ci sunt un om implicat. Prefer să fiu nesuferit și să fac și treaba altora. Acum mi-am asumat construcția a două autostrăzi care vor aduce dezvoltare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că este criticat că se implică în toate activitățile din județ, dar că el consideră că un președinte de Consiliu județean trebuie să se asigure că se fac investițiile necesare pentru ca județul să se dezvolte și că o va face în continuare.

„Am văzut campania asta. Nu am dat replici la nimeni, dar erau referințe, toate la Gheorghe Flutur. N-am să mă duc cu lopata, dar oamenii vor ceva ce să faci, nu să fii îndărătnic. Da, eu voi face în continuare”, a spus Flutur.

El a adăugat că a găsit niște poze, de acum 12 ani, când se implicase în accelerarea modernizării de pe DN 17, cum alerga pe la Pojorâta să-i convingă pe oameni privind exproprierile pentru lucrările de la acest drum.

„Eu așa m-am născut: un om implicat”, a spus Flutur.

El a arătat că din acest motiv a fost joi în Vama Siret unde a solicitat să se facă asfaltarea că era o rușine intrarea în țară și unde a solicitat modernizarea Vămii, iar în 30 septembrie se depune cererea de finanțare prin POIM și că urmează să meargă în cursul zilei de la Stulpicani să verifice cum fac marcajele pentru că vine timpul cețos.

„Așa sunt eu și nu mă poate schimba nimeni. Am văzut în această campanie mai mult niște frustrări și niște răutăți din partea unora. Viața merge înainte. Le respect opțiunea fiecăruia. De aceea este democrație. Lumea trebuie să aleagă”, a spus Flutur.

El a subliniat că el este un om al lucrurilor făcute.

„Eu fac și mă duc tot înainte până în pânzele albe. Că-i A7, unii spun că nu se face. Ei, o să vedeți că se face! Ieri a ieșit ordinul de ministru prin care a încredințat centurile ocolitoare Consiliului Județean.Așa cum polonezii au dat voievodatelor centurile ocolitoare, am cerut și eu Guvernului. M-au ascultat și au descentralizat. Săptămâna viitoare semnăm contractul cu CNAIR ca să ne ocupăm noi de documentație”, a spus Flutur.

Gheorghe Flutur LIVE la Subiectul Zilei

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, final de campanie electorală! Ce urmează?

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 24 septembrie 2020

Președintele CJ Suceava a afirmat că dezvoltarea va veni odată cu modernizarea infrastructurii de transport.

„Soluția sunt autostrăzile. Trebuie să investim în perioadă de vreme rea pentru vreme mai bună. De aceea investițiile noastre sunt masiv în infrastructură”, a spus Flutur.

El a mai declarat că tot în domeniul transporturilor, Aeroportul Suceava este dezvoltat și pentru a veni investitori și din Germania și din Austria.

„Acum sunt și niște restricții, dar va veni și vreme bună. Eu m-am pregătit pentru vreme bună”, a arătat Flutur.

El a spus că și șoseaua de centură a municipiului Rădăuți va atrage investitori care vor crea noi locuri de muncă.

„Să vedeți ce frumos încep, la Rădăuți, să se așeze în jurul șoselei de centură privații. Nu trebuie să mă duc eu. Noi trebuie să terminăm centura, să mai extindem rețeaua de gaze naturale, să facem niște sensuri griatorii, sistemul de sănătate să funcționeze ca să aibă omul siguranță și privații investesc ei pentru că nu trebuie să investim noi în domeniul locurilor de muncă”, a spus președintele CJ Suceava.

De aceea el consideră că județul Suceava trebuie să se concentreze pe realizarea autostrăzilor de la Siret la București și de la Suceava la Satu Mare.

„De aici încolo trebuie să tăiem munții cu autostrada și trebuie să extind aeroportul de la Suceava și mai tare. Am făcut investiții, nu pomeni ca PSD, și asta înseamnă temelia pentru locuri de muncă și nimic altceva”, a declarat Flutur.

El spune că e foarte ușor ca unii să vină „hodiniți” într-un studio și să-și dea cu părerea dacă nu cumva președintele de CJ nu are atribuții la Vama Siret, dar că în urma insistenței sale, după ce guvernele PSD au ținut proiectul la sertar, în 30 septembrie se depune cererea de finanțare pentru modernizare și montarea unui tunel de scanare a TIR-urilor ca să nu mai fie coadă în PTF Siret.

Mai mult, această modernizare de vamă justifică și construcția cât mai rapidă a autostrăzii A7 pentru că pe acest traseu se va transfera traficul rutier de mărfuri între Marea Baltică și Turcia sau Grecia.

Flutur a mai spus că pentru accelerarea realizării drumului expres Suceava-Satu Mare a demarat și acțiunea șoselelor de centură de la Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei de pe traseul acestui drum.

„Eu am fost la baza accelerării modernizării DN 17. Nu mai face față. Acum facem șosele de centură”, a spus Flutur.

El a recunoscut că nu poate să stea deoparte și să nu se implice.

„Eu nu sunt omul cu papuci de lac. Eu m-am implicat și mă voi implica în orice”, a declarat Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai anunțat că va avea discuții și cu operatorii de telefonie mobilă pentru că în o treime din județ nu este semnal, dar și cu furnizorii de energie electrică pentru modernizarea unor puncte de transformare solicitate de primari.

„Eu cred că un președinte de județ trebuie să vadă dacă sunt toate serviciile acoperitoare pentru toate localitățile județului și îi mai chemăm la noi pe cei care furnizează servicii”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a recunoscut că i se reproșează că se implică în toate, dar că își asumă această implicare pentru că oamenii vor să existe cineva care să le apere interesele.

„Mi se spune că nu e treaba mea, dar am văzut pe unii care au făcut ce era doar treaba lor și am fost votat apoi cu 57 la sută. Prefer să fiu nesuferit și să fac și treaba altora”, a spus Flutur.

Întrebat dacă a tratat superficial însă unele domenii de care ar trebui să se preocupe în mod direct, cum e modernizarea drumurilor județene, Flutur a spus că în cele două mandate de președinte s-au modernizat peste 600 de kilometri de drumuri județene, ceea ce reprezintă jumătate din rețeaua de drumuri județene a județului.

 El a mai declarat că în ultimii patru ani sunt în județ proiecte cu finanțare europeană de 600 de milioane de euro, unele fiind finalizate, altele fiind în curs de implementare, iar altele urmează să fie realizate.

„Sunt 600 de milioane de euro în dreptul Consiliului Județean Suceava. Adică numai proiectul de apă și canal de un sfert de miliard de euro pentru localități ca Vicov, Marginea, Șcheia, a fost blocat de Guvernul PSD și i-am dat drumul în decembrie cu guvernul nostru”, a spus Flutur.

El a mai arătat că și drumul de pe axa Suceava-Iași se modernizează și a explicat că s-a întârziat doi ani pentru că Guvernul PSD a emis o ordonanță de urgență care a crescut costurile lucrărilor de construcție și că a fost necesar ca CJ Suceava să se împrumute 15 milioane de euro și să reia toate procedurile de licitație din cauza Vioricăi Dăncilă.


Intră acum și în grupul de