Acasă Exclusiv Concert de orchestra, „presarat” cu sunet de nicovala si momente amuzante, la...

Concert de orchestra, „presarat” cu sunet de nicovala si momente amuzante, la Casa de Cultura din Suceava


Intră acum și în grupul de

Orchestra “Liber Artis”, 22 de tineri studenţi şi absolvenţi ai Universităţii “George Enescu” din Iaşi, a oferit, marţi seara, publicului sucevean prezent la Casa de Cultură, un spectacol pentru suflet, presărat cu momente vesele, menite să destindă atmosfera.

Celebrele arii din “La Traviata”, “Sânge Vienez”, “Dunărea Albastră” şi “Kaiser Waltz” dar şi minunatele cântece de Crăciun interpretate de “Liber Artis” i-au făcut pe cei prezenţi în sala de spectacol să uite pentru două ore de grijile cotidiene şi să trăiască farmecul muzicii.



Publicul a fost surprins, în cel mai plăcut mod, de faptul că tinerii artişti au revoluţionat programul spectacolului de orchestră, oferind, pe lângă momentele muzicale, şi câteva momente teatrale, amuzante.
Astfel, unul dintre membrii orchestrei, “un celebru solist” a susţinut un moment solo, intitulat “Cucu solo”, când, cu ajutorul unui cuc, un instrument muzical, acompaniat de colegii săi, a destins atmosfera, oferind audienţei un moment amuzant.

Până şi dirijorul orchestrei, Adrian Vinars, a avut parte de surprize din partea “studenţilor săi”, care au decis să îi facă o farsă şi să schimbe programul recitalului.

Dar surprizele nu s-au terminat aici, în scenă făcându-şi la un moment dat apariţia o nicovală la care unul dintre tinerii artişti şi-a exercitat talentul muzical.

Soliştii Cristian Alexandru Savin, Tenor şi Cristina Talmaciu, Soprană, au avut câteva apariţii muzicale, dintre care menţionăm celebrul duet din “Sânge Vienez”.

În câteva cuvinte, orchestra a oferit publicului un spectacol de calitate, bazat pe mult talent şi originalitate, reuşind să transforme o seară normală într-una specială. Nici publicul nu s-a lăsat mai prejos, rasplătindu-i pe artişti cu aplauze interminabile şi cerând insistent un bis la finalul programului.

Trist este faptul că de acest spectacol s-a bucurat un număr mic de persoane. Menţionăm că un bilet la concert a costat 25 lei, iar elevii, studenţii şi pensionarii au beneficiat de 50 % reducere. Să fie criza financiară motivul pentru care sucevenii au ales să nu-şi achiziţioneze un bilet, sau să fie faptul că multora le plac “concertele gratuite”?

Iată şi membrii “Liber Artis”:

Vioară I: Anastasia Baicu, Mădălina Lohan, Diana Nedelcu;
Vioară II: Melexima Turcu, Oana Mironescu
Violă: Andreea Peiu;
Violoncel: Emerich Gherca;
Contrabas: Mihai Cebotari;
Flaut: Mihaela Grigoraş;
Clarinet: George Lupaşcu;
Oboi: Ramona Ciofu;
Fagot: Dumitru Nastase;
Corn: Liviu Mihai Chelariu, Vlad Iordache;
Pian: Alin Filipescu;
Percuţie: Dan George Constantinescu;
Solişti: Cristian Alexandru Savin – Tenor şi Cristina Talmaciu – Soprană;
Dirijor: Adrian Vinars.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version