Sucevenii stau acasa de Sarbatori (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Nicăieri nu e mai bine ca acasă de Sărbători! Aceasta pare să fie concluzia sondajului propus sucevenilor de site-ul NewsBucovina. Astfel, întrebarea pe cât de simplă pe atât de edificatoare, “Unde vă petreceţi Sărbătorile de iarnă”, a scos la iveală un adevăr pe care, chiar dacă încă mai sunt persoane ce nu vor să-l recunoască, tot mai mulţi îl trăiesc: sărbătorile de iarnă au devenit un produs de lux.

Potrivit sondajului, aproape trei sferturi dintre locuitorii judeţului Suceava, respectiv 73,5%, nu îşi mai permit să petreacă Sărbătorile aşa cum şi-ar fi dorit. Criza economică a dat verdictul: sărbătorile se fac acasă! Sucevenii preferă să economisească o parte din bani şi să redescopere frumuseţea colindelor şi a urăturilor, precum şi farmecul petrecerii sărbătorilor în familie.

Totuşi, şi pe timp de criză, aproape 10% dintre suceveni se pare că îşi permit să fugă de gerul lui decembrie şi să petreacă trecerea dintre ani într-o staţiune exotică. Potrivit directorului agenţiei de turism “Hello Travel”, Monica Marcu, un Revelion exotic în Insulele Bahamas porneşte de la 3.049 euro/pers şi ajunge până la 5.485 euro/pers, în Dubai ofertele de Revelion încep de la 1.899 euro/pers şi se ridică şi până la 10.483 euro/pers, în Cuba trecerea dintre ani costă între 2.629 euro/pers şi 4887 euro/pers, iar în Insulele Mauritius sucevenii trebuie să achite între 1.799 euro/pers şi 4.166 euro/pers pentru a-şi încheia socotelile cu 2009 şi a intra în decorul lui 2010.

Conform rezultatului sondajului, plăcerea de a fi alături de prieteni la o cabană, într-una din staţiunile montane din România, în ultimele zile ale anului, s-a redus şi ea extrem de mult, doar 13,5% dintre respondenţi permiţându-şi să-şi petreacă în acest mod Sărbătorile. Tot de la Monica Marcu am aflat pentru cei interesaţi care ar fi ofertele propuse de agenţii de turism. Astfel, un Revelion la Sinaia, Braşov sau Predeal costă între 1600 lei/pers şi 4500 lei/pers. Dacă nu vor să plece prea departe de casă, locuitorii judeţului pot opta între pensiunile şi hotelurile din Vatra Dornei pentru a sărbători cumpăna dintre ani, unde distracţia porneşte de la 1250 lei/pers şi se ridică la 3200 lei/pers.

În ceea ce priveşte Revelionul la schi în străinătate, se pare că doar 3,4% dintre suceveni vor merge pe această variantă. Astfel, fie că aleg ca destinaţie Austria, Bulgaria, Elveţia sau Franţa pentru a-şi exersa aptitudinile de schiori, aceştia vor trebui să scoată din buzunar între 265 euro/pers şi 1700 euro/pers.

Cât cheltuim de sărbători ?

Revenind la “destinaţia” preferată de locuitorii judeţului anul acesta pentru a-şi petrece Sărbătorile de iarnă, trebuie să vă amintim că şi “ACASĂ” distracţia costă. Cât sunt dispuşi sucevenii să cheltuie pentru Sărbătoarea Crăciunului şi cea a Anului Nou? Cât de importante, financiar, sunt micile detalii care te ridică în ochii vecinilor? Cât vă permite buzunarul să alocaţi pentru cel mai frumos brăduţ care se vede prin geam, pentru cele mai originale ornamente montate în balcon şi mai ales pentru cele mai apreciate cadouri făcute apropiaţilor? Acesta este noul sondaj propus cititorilor NewsBucovina. Vă invităm să vă exprimaţi votul pentru că nu vă costă nimic. TVA-ul îl suportăm noi.

Sărbători cu adevărat fericite şi la cât mai puţini bani cheltuiţi!


Intră acum și în grupul de