Marian Andronache, despre demisia lui Bogdan Codreanu din conducerea PMP Suceava: Pot înțelege dezamăgirea că nu a obținut postul de vicepreședinte al CJ Suceava, dar PMP Suceava a obținut cele mai multe voturi dintre toate organizațiile județene din țară


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PMP Suceava, Marian Andronache, a vorbit, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina despre demisia depusă de primarul de Pojorâta, Bogdan Codreanu, din funcția de prim-vicepreședinte al organiației județene PMP Suceava, arătând că poate înțelege dezamăgirea acestuia, dar că în politică lucrurile de acest fel se mai întâmplă.

„Nici eu și nici echipa PMP nu a înțeles de ce a făcut Bogdan Codreanu gestul demisiei din funcția de prim vicepreședinte”, a spus liderul PMP Suceava.

Marian Andronache a prezentat pe larg situația, arătând că în 2016 atât el cât și Bogdan Codreanu au candidat pe lista PMP pentru Consiliul Județean Suceava și că atunci PMP nu a reușit să obțină niciun consilier județean, iar Bogdan Codreanu și-a limitat activitatea la administrarea comunei Pojorâta și nu prea a mai fost activ în organizația PMP Suceava până în 2020.

„A revenit în 2020. Toată echipa s-a bucurat, m-am bucurat și eu foarte mult pentru că lucrurile au revenit la normal și e un plus pentru PMP”, a spus Andronache.

El a menționat că la momentul revenirii lui Bogdan Codreanu, PMP Suceava desemnase candidatul la funcția de președinte al CJ Suceava pe Florin Hrebenciuc, secretar general adjunct al organizației, iar Codreanu și-a exprimat dorința de a fi candidatul PMP la funcția de președinte al CJ Suceava și locul 1 la Senat.

Andronache a spus că la acea vreme și Florin Hrebenciuc a arătat că are probleme personale și nu va putea candida, iar lucrurile s-au potrivit și Bogdan Codreanu a fost candidatul PMP la președinția CJ Suceava.

După alegeri, Marian Andronache a avut nevoie de o intervenție chirurgicală și l-a rugat pe Bogdan Codreanu să convoace o ședință a organizației județene pentru analizarea rezultatelor obținute în alegerile locale pentru că trebuiau depuse validările pentru candidații aleși.

Marian Andronache LIVE la Subiectul Zilei

PMP a decis cu cine merge în alegerile generale din 2020! Marian Andronache va candida pentru Camera Deputaților.

Publicată de NewsBucovina.ro pe Duminică, 11 octombrie 2020

„Miercuri, ei au făcut șendința. La ședința aia ceva s-a rupt și nu am înțeles ce. Imediat după ședință și-a dat demisia din prim vicepreședinte. Dacă ar fi fost luni, înțelegeam că acesta ar fi fost motivul, că nu a prin vicepreședinte de Consiliu Județean”, a spus Andronache.

Liderul PMP Suceava spune că poate înțelege dezamăgirea lui Bogdan Codreanu că nu a obținut funcția de vicepreședinte al CJ Suceava, dar a reiterat că aceasta este lupta politică și că poți să ai șansa să obții o funcție cu rezultate mai puțin bune, iar cu rezultate bune- nu, ca dovadă fiind situația de la Primăria Suceava unde în urmă cu patru ani, cu doi consilieri locali, PMP a obținut un post de viceprimar, iar acum, cu patru consilieri locali nu a obținut acest post.

Mai mult, Marian Andronache a sesizat că Bogdan Codreanu, prin gestul său, a transmis voalat că ar fi necesară demisia întregii conduceri județene a PMP Suceava, situație care este de neconceput în condițiile în care organizația județeană Suceava a obținut cele mai multe voturi din țară în alegerile locale după București.

„Suntem prima organizație ca număr de voturi din țară. Ce facem? Dacă la noi se dă demisia ce spunem de restul? ” , a întrebat Andronache care a menționat că s-a cerut demisia conducerilor organizațiilor care nu au trecut de 3 la sută din voturi.

  Marian Andronache a menționat că la sfârșitul săptămânii a avut o discuție cu Bogdan Codreanu în prezența președintelui PMP, Eugen Tomac, și că totul a decurs normal și că acesta a spus că nu-și dorește o candidatură la alegerile parlamentare.


Intră acum și în grupul de