Ioan Bălan ia în calcul o candidatură la funcția de primar al Sucevei sau, dacă nu va candida Gheorghe Flutur, la președinția CJ Suceava: Un politician este împlinit după ce a avut o funcție administrativă care să-i permită să lase lucruri mult mai vizibile în urma lui //VIDEO


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava  Ioan Bălan, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că ia în calcul o candidatură la funcția de primar al Sucevei sau la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava dacă Gheorghe Flutur nu va mai candida pentru un nou mandat.

El a spus că Ion Lungu este decis să nu mai candideze, dar consideră că Gheorghe Flutur va fi obligat să solicite încă un mandat după succesul pe care îl va avea în acest nou mandat.

Deputatul sucevean consideră că Gheorghe Flutur va putea să continue să administreze județul și după acest mandat pentru că a acumulat experiență administrativă și politică necesare pentru o gestionare corespunzătoare.

„Succesul acestui mandat îl va obliga să mai candideze”, a declarat parlamentarul liberal.

Balan a spus că tot ceea ce a promis Gheorghe Flutur că va face, chiar va face pentru că este un om care se ține de cuvânt.

Potrivit acestuia, cel mai probabil primarul Sucevei la Ion Lungu e ultimul mandat.

El a spus că a vorbit cu primarul chiar după emisiunea în care și-a exprimat îndoiala prinvind această ultimă candidatură anunțată, iar Ion Lungu l-a asigurat că nu va mai candida.

Ioan Bălan consideră în continuare că nu a fost cea mai inspirată declarație politică a lui Ion Lungu pentru că chiar dacă ar fi ultimul mandat „nu e o poveste de mai stau patru ani și apoi plec”.

„E alegerea domniei sale să facă publică retragerea peste patru ani”, a spus deputatul.

El a subliniat că dacă intră în competiție politică o face dacă area siguranța că va câștiga.

„Sunt un om care îmi calculez foarte bine pașii în politică și intru în acele bătălii pe care sunt convins sută la sută că le voi câștiga pentru că nu-mi doresc să am pierderi”, a declarat Ioan Bălan.

El a spus că așa cum a câștigat mandatele de deputat în colegiul uninominal în 2008 când calculele nu-i dădeau șanse, sau în 2012 când a fost singurul deputat al partidului său care și-a câștigat mandatul uninominal, așa ar fi câștigat și alegerile în 2016 la funcția de primar al Sucevei dacă nu ar fi cedat atunci. Balan a explicat că la acea dată PNL a decis că primarii în funcție au prioritate să candideze și a recunoscut că Ion Lungu era cu câteva puncte electorale în fața, iar pentru binele PNL i s-a cerut să accepte candidatura lui Ion Lungu.

Deputatul Ioan Bălan, LIVE la Subiectul Zilei

PNL Suceava e în plină fierbere după alegerile locale. 2024 e ținta așteptată de toată lumea! Ioan Bălan LIVE la Subiectul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 15 octombrie 2020

Întrebat dacă are în vedere o candidatură la funcția de primar al Sucevei, Bălan a spus că o ia în considerare.

„În politică niciodată nu poți să spui niciodată. Un politician se regăsește ca împlinit într-o funcție administrativă care să-i permită să lase lucruri mult mai vizibile în urma lui. Probabil că la un moment dat mă voi hotărî să candidez. Că o voi face la Consiliul Județean sau că o voi face la Primăria Suceava rămâne ca timpul să decidă”, a spus Ioan Bălan.

El a subliniat că atât timp cât Gheorghe Flutur își dorește să candideze la Consiliul Județean va fi în continuare în echipa lui și îl va sprijini pentru că a demonstrat că poate realiza performanță în administrație.

Balan a lăsat să se înțeleagă că ar intenționa să candideze la funcția de primar al Sucevei dacă Gheorghe Flutur va candida la președinția CJ Suceava și că dacă acesta nu va dori o nouă candidatură se va putea gândi să candideze el.

Întrebat că dacă în aceste condiții Lucian Harșovschi va fi candidat de primar, Ioan Bălan a spus că „nu există o candidatură predestinată”.

„Lucian Harșovschi este unul dintre oamenii pe care noi i-am sprijinit foarte mult din punct de vedere politic. Este și astăzi, cu sprijinul nostru, în poziția de viceprimar, are clar șansa de a fi nominalizat ca și candidat la funcția de primar, dar nu putem spune cu patru ani înainte că el este candidatul nostru la Primăria municipiului Suceava. Asta o spune Ion Lungu și nu îl ajută nici pe Lucian Harșovschi că ați văzut atacurile că e moștenitor”, a spus Ioan Bălan, făcând referire la glumele legate de „prințul moștenitor” apărute după o declarație a lui Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de