Gheorghe Flutur: “Muzeul sucevean si-a depasit demult conditia de a fi un simplu muzeu orasenesc”


Intră acum și în grupul de

Volumul “Muzeul din Suceava – 110 ani în documente şi amintiri” a fost lansat luni cu prilejul aniversării a 110 ani de activitate a instituţiei culturale sucevene.

Autoarea cărţii prefaţată de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur şi de directorul CMB Suceava, Constantin Emil Ursu, este Monica Dejan. Cele 5 capitole care alcătuiesc volumul reprezentă etapele prin care a trecut instituţia muzeală până să ajungă aşa cum o ştim astăzi, fiind intitulate sugestiv: “Începutul”, “Societatea Muzeul”, “Muzeul Local”, “Muzeul Regional Suceava. Muzeul Judeţean Suceava”, “Muzeul Naţional al Bucovinei. Complexul Muzeal Bucovina”.

Cartea este ilustrată cu documente şi fotografii care surprind cele mai importante activităţi desfăşurate de-a lungul timpului sub atenta coordonare şi organizare a Muzeului.

Iată şi cuvintele “rostite” de Gheorghe Flutur, în prefaţa acestei apariţii editoriale aniversare:

“Instituţie culturală cu o veche tradiţie în cultura suceveană, de care şi-au legat numele numeroase personalităţi, muzeul sucevean se găseşte la ceas aniversar, când a trecut secolul cu încă zece ani. Acesta este un moment de bilanţ pentru a ne aminti de înaintaşii care prin truda lor au salvat de la uitare artefacte preţioase cu care s-a clădit încet istoria oraşului nostru.

Mergând pe urmele fondatorilor muzeului, toţi cei care au urmat au lăsat o parte din viaţa lor în slujba păstrării istoriei acestor locuri. Muzeul sucevean şi-a depăşit demult condiţia de a fi un simplu muzeu orăşenesc, prin patrimoniul său şi pregătirea specialiştilor, numărându-se printre cele mai performante muzee ale ţării”.


Intră acum și în grupul de