Antreprenor câmpulungean despre calculul ratei de infectare: Se numără ca într-o „Scrisoare pierdută”. Pristanda ar fi invidios de cum numără autoritățile actuale


Intră acum și în grupul de

Antreprenorul câmpulungean Mircea Giosan a declarat, luni seara, la Analiza de Seară de la News Bucovina că a constatat că modul de calcul al autorităților al ratei de infectare cu noul coronavirus, cel puțin în cazul municipiului Câmpulung Moldovenesc pare să aibă o fractură de logică.

Giosan a arătat că dacă se ia în calcul focarul de la colegiul militar, rata de infectare este mai mare de 3 la mia de locuitori, dar dacă este scos acest focar cu 31 de cazuri, atunci se intră în scenariul galben.

El a spus că faptul că o parte dintre cei din focar ar fi plecat la domiciliile lor și că focarul s-a redus la 16 elevi, ceea ce înseamnă că tot municipiul trebuie să rămână în scenariul roșu,  atunci pentru un calcul corect ar trebui scăzuți cei scoși din focar din numărul total din ultimele 14 zile, ceea ce ar da o nouă rată  de infectare.

„Se numără ca într-o „Scrisoare pierdută”. Pristanda  ar fi invidios de cum numără autoritățile actuale. Ba că-i mai mult, ba că e mai puțin. Este o vorbă românească: dacă spui o minciună, mai întâi să o crezi tu ”, a declarat Giosan.

El a menționat că nu intenționa să mai intervină pe marginea acestui subiect, dar că a fost intrigat de modul de calcul folosit.

Giosan a subliniat că nu contestă că e nevoie de măsuri pentru prevenirea răspândirii infecției, dar că ar trebui ca toate acestea să fie stabilite corect.

Vezi întreaga explicație în materialul video


Intră acum și în grupul de