Senatorul PNL Daniel Cadariu spune că echipa de parlamentari PNL de Suceava va susține proiectele de dezvoltare prezentate de Gheorghe Flutur, de la autostrăzi și șosele ocolitoare, la distribuții de gaze naturale și spital de copii sau spital de boli infecțioase în Suceava//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu, a declarat, vineri, la Flash interviu de la News Bucovina, că organizația PNL Suceava își propune ca la alegerile parlamentare să obțină două posturi de senator și cinci de deputat, iar această echipă liberală din Parlament, împreună cu administrația județeană condusă de Gheorghe Flutur și cu Guvernul PNL să pună în aplicare promisiunile de dezvoltare accelerată a județului Suceava.

Cadariu a spus că problemele existente în prezent în PSD unde sunt contestații privind modul în care s-au stabilit listele de candidați pentru alegerile parlamentare nu vor genera o mai mică implicare a liberalilor în campania electorală.

„Nu înseamnă că dacă există niște nemulțumiri ale unor oameni importanți ai PSD Suceava, bazinul electoral se schimbă peste noapte. El rămâne același. Drept urmare noi trebuie să ne facem treaba în mod normal. Cei care ar face greșeala să se culce pe o ureche ar avea mari surprize la alegerile parlamentare”, a spus Cadariu.

Senatorul liberal, care și deschide lista de candidați PNL Suceava la Senat, a spus că echipa liberală are în vedere o campanie în care vor fi prezentate principalele proiecte de dezvoltare a județului Suceava.

El a spus că mesajul și proiectele vor fi aceleași ca și pentru campania electorală pentru alegerile locale pentru că liberalii propun sucevenilor o continuitate.

„În fond, marile proiecte promise și asumate de președintele Gheorghe Flutur împreună cu echipa care a candidat la Consiliul Județean vor fi asumate și de echipa PNL Suceava care va candida la parlamentare”, a explicat senatorul liberal.

Daniel Cadariu a spus că un proiect major este cel al autostrăzilor care este completat cu proiectele centurilor ocolitoare de la Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Totodată, un alt punct din programul electoral vizează extinderea sau înființare de rețele de distribuție a gazelor naturale în localitățile din județ, a spus senatorul liberal care a amintit că foarte multe localități și-au făcut documentația și au mers la CJ Suceava care a eliberat autorizațiile de construire, indiferent de culoarea politică a primarilor și au putut depune documentațiile pentru a fi finanțate lucrările cu fonduri europene.

El a mai spus că în acest mandat va fi finalizat și marele proiect pe apă-canal de circa un sfert de miliard de euro.

Totodată, vor fi realizate proiectele promise și pentru care deja s-au făcut pași la Ministerul Sănătății pentru un spital de copii și un spital de boli infecțioase la Suceava.

În ceea ce privește turismul, el și-a exprimat convingerea că va fi materializată stațiunea turistică Bucovina de la Gura Humorului la Vatra Dornei.

Senatorul Daniel Cadariu a mai spus că restanțe din mandar ar fi trecerea caselor de cultură de la sindicate la autoritățile locale din Câmpulung Moldovenesc și Suceava, fiind depus de parlamentarii liberali de Suceava un proiect de lege încă de trei ani, dar care a rămas blocat în Parlament dominat de PSD și care urmează să fie deblocat și prin care se propunea un schimb de clădiri de la RA APPS astfel încât cele două case de cultură să ajungă la administrațiile locale.

Daniel Cadariu a explicat că în condițiile în care liberalii suceveni, aflați în minoritate în Parlament au reușit să adopte legea privind transferul pădurilor parc și municipiul Suceava deja a intrat în posesie îl determină să fie convins că programul legislativ pe care liberalii suceveni îl propun în acest mandat va fi realizat într-o proporție foarte mare.  


Intră acum și în grupul de