Ion Lungu: Măsurile care se iau sunt pentru ca economia să poată funcționa în continuare. De luni dimineața trebuie să respectăm regulile cu toții


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că măsurile care se vor lua pentru limitarea extinderii epidemiei cu noul coronavirus sunt pentru ca economia să poată funcționa în continuare.

„Criza economică deja își face efectele”, a spus Lungu care a arătat că și la Primăria Suceava sunt probleme, iar încasările sunt cu 13 la sută mai mici decât anul trecut.

El a spus că la cum merg lucrurile, dacă din nou se închid activitățile economice situația se va agrava pentru că și cei cu afaceri mici contribuie și ei în felul lor.

„Ne apropiem iarăși de un stat acasă, la fel cum a fost în primăvară. Sub o altă formă, poate nu atât de dur, dar în mare parte cam despre asta este vorba. Oamenii trebuie să se limiteze cât mai mult în adunări, în plimbări. Trebuie să fim cu toții responsabili”, a spus primarul.

Primarul Sucevei, Ion Lungu – Live la Subiectul Zilei

Ce ne așteaptă la Suceava în perioada următoare? Primarul municipiului, Ion Lungu încearcă o serie de explicații la Subiectul Zilei!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 5 noiembrie 2020

Ion Lungu a arătat că Suceava a scăpat ieftin în primăvară și speră să scape și în toamnă.

„Nu vreau să-mi aduc aminte de scenele pe care le-am văzut în primăvară în Italia, în Spania sau în alte țări. Nu vreau să ajungem până acolo”, a spus primarul.

Ion Lungu a subliniat că este și o situație presantă la spital.

„Asta este realitatea. Spitalele sunt pline, secțiile ATI sunt pline, cadrele medicale sunt epuizate. Sunt unii dintre ei care sunt în prima linie încă din primăvară. Sunt epuizați, nu mai pot să facă față. Noi, luând aceste măsuri indirect îi putem ajuta și pe cei din spitale, să ajungă cât mai puține cazuri grave acolo. Toate sunt legate una de alta”, a declarat primarul.

El a mai spus că în acest caz nu e vorba de politică, de intepretarea unuia sau altuia, ci e vorba de viața oamenilor.

„Sunt îngrijorat de ceea ce poate să vină în perioada următoare. Trebuie să facem ceva pentru că mergând în această progresie de creștere a cazurilor de la o zi la alta (…) putem ajunge rapid la incidență de 6 la mia de locuitori”, a precizat Ion Lungu.

El a mai arătat că va trebui ca toată lumea să respecte măsurile impuse.

„De luni dimineața trebuie să respectăm regulile cu toții. Și în instituții, în birouri, la locurile de muncă trebuie să purtăm mască”, a mai spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de