Medicul Octavian Ilisoi: Școlile trebuie deschise obligatoriu și făcute permanent teste. Au ajuns părinții să fie învățători și profesori


Intră acum și în grupul de

Medicul veterinar sucevean Octavian Ilisoi, candidat Pro România pentru Senat, a declarat, luni, la Flash Interviu de la News Bucovina că e cea mai proastă decizie, menținerea școlilor închise.

„Putem face testare în rândul elevilor”, a spus Ilisoi care a arătat că testele rapide costă circa 40 de lei de bucată, iar România poate cumpăra 4-6 milioane de teste ca să se facem această testare.

„Putem să o facem în permanență. Cum vedem un caz mai aparte, cum vedem un copil că strănută și îi curge nasul, putem să-i facem un test. Profesorii pot să-și facă testul săptămânal”, a explicat medicul veterinar.

Candidatul Pro România consideră că aceste teste se pot face foarte ușor, în clasă, în cancelarie, în cabinetele școlare.

„Sunt teste rapide cu aproape 90 la sută acuratețe. Nu-i înțeleg de ce nu se fac. Ca să ne țină pe toți închiși în case. Nu vedeți că nu se mișcă nimic în România?”, a întrebat Ilisoi.

Școlile rămân închise, piețele rămân închise! Ce mai închidem în România? Flash Interviul zilei!

România într-o situație fără precedent – școlile închise, piețele închise, șoselele neterminate! Flash Interviu cu Octavian Ilișoi – Pro România

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 23 noiembrie 2020

El consideră că lucrurile trebuie să se miște, că părinții trebuie să meargă la muncă, iar copiii trebuie să meargă la școală.

Candidatul Pro România s-a întrebat cum vor putea să învețe copiii din clasele primare online când învățătorul trebuie să stea printre ei să le explice.

„E obligatoriu ca toți copiii să meargă la școală pentru că altfel e o generație pierdută. Trebuie făcute teste, teste rapide și cei care au probleme să stea în izolare. Acum, toți părinții au devenit învățători și profesori”, a mai spus Ilisoi.


Intră acum și în grupul de