Acasă Exclusiv Dr. Tiberius Brădățan: Klaus Iohannis a dat dovadă de un...

Dr. Tiberius Brădățan: Klaus Iohannis a dat dovadă de un egoism la cote foarte înalte, de o lipsă de înțelegere a sufletului românului și de o lipsă de empatie când a retras decorația SJU Suceava. Acest spital a ajuns de referință datorită managerului de la acel moment


Intră acum și în grupul de

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății, medicul urgentist sucevean Tiberius Brădățan, candidat PSD pentru Camera Deputaților, a rememorat la Analiza de Seară de la News Bucovina momentul în care Spitalului Județean Suceava i-a fost retrasă decorația de președintele Klaus Iohannis.

„Sentimentul meu a fost că s-a comportat ca un copil supărat că i s-au stricat jucăriile. O reacție viscerală, necontrolată și care nu i-a făcut bine imaginii președintelui.Același președinte, cu cinci luni și jumătate înainte a recunoscut meritele echipei manageriale de la Suceava și a conferit acest titlu spitalului”, a spus Brădățan.



Medicul sucevean a spus că fiind în opoziție cu conducerea actuale de la CJ Suceava, consideră că distincția a fost oferită SJU Suceava pe bună dreptate.

„La Suceava, indiferent de conducerea politică județeană care a fost, a existat un liant: managerul de la acel moment care a trecut prin toate aceste conduceri politice și care a obținut încrederea fiecăreia în parte, având mandat să construiască, să dezvolte. Spitalul a ajuns cum arată și în momentul de față un spital de referință, la fel ca și ambulatoriul, la fel ca și dotările pe care le are”, a spus Tiberius Brădățan.

El consderă că asta s-a obținut prin activitatea echipei manageriale a SJU Suceava și nu se poate lua de cineva pentru că s-a supărat.

Tiberius Brădățan a reamintit că la debutul pandemiei nu erau materiale de protecție suficiente în spitalele din țară.

„În momentul în care ai pus întreg personalul din Spitalul județean Suceava în postura să se infecteze fără să aibă nicio vină. Se ajunsese în acele zile să nu avem măștile banale, chirugicale. Să înțelegem că ar fi trebuit să fim imuni la viruși ca să nu se îmbolnăvească, sau că e vinovat medicul, asistentul, brancardierul, infirmierul care se duce cu mâinile goale pentru că nu i s-au dat mijloace de protecție”, a menționat fostul secretar de stat.

El s-a întrebat dacă au dispărut dotările spitalului pentru ca președintele să retragă decorație.

„Să înțelegem că au dispărut aceste dotări ale spitalului? Nu! Reacția de retragere a titlului acordat spitalului a fost percepută de cei mai mulți dintre colegii mei ca o mare jignire, ca un dispreț pe care îl arată președintele față de noi și cred că, de-a lungul timpului domnul președinte a arătat acest lucru”, a spus Brădățan.

El consideră că Iohannis nu s-a comportat ca un președinte de stat acționând în acest fel.

„A dat dovadă de un egoism la cote foarte înalte, de o lipsă de înțelegere a sufletului românului și de o lipsă de empatie pe care un om politic de vârf ar trebui să o aibă pentru că nu e președintele unui partid, nu e președintele clădirii de la Cotroceni, e președintele unei țări”, a conchis Brădățan.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version