Cătălin Nechifor(Pro România): Autostrada Nordului nu e în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar pentru șosele ocolitoare este alocată pe toată țara suma de 1 miliard de euro, cât ar fi nevoie doar pentru județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava al Pro România, Cătălin Nechifor, a declarat, sâmbătă, că a constatat că în Planul Național de Redresare și Reziliență nu este inclusă finanțarea Autostrăzii Nordului, iar pentru șosele de centură este prevăzută pentru toată țara suma de un miliard de euro, ceea ce ar reprezenta doar costurile pentru centurile ocolitoare din județul Suceava.

„O veste tristă. Autostrada Nordului nu apare în finanțare în Planul Național de Redresare și Reziliență”, a spus Nechifor.

El a arătat că Autostrada Nordului, despre care Guvernul Orban nu s-a hotărât dacă va fi drum expres sau autostradă, nu o mai fac deloc.

„Scrie în acest Plan. Singura bucățică e drum expres și e de Botoșani la Suceava, pe traseul reabilitat în 2013”, a spus Nechifor.

La mulți ani Bucovina! La mulți ani Suceava! Flash Interviu la ceas de sărbătoare

La mulți ani Bucovina! La mulți ani Suceava! Flash Interviu la ceas de sărbătoare

Publicată de NewsBucovina.ro pe Sâmbătă, 28 noiembrie 2020

El a arătat că în ceea ce privește șoselele ocolitoare nu se scrie nimic în acest Plan, ci doar că se alocă un miliard de euro pentru șosele de centură.

„Acest plan nu e Horoscop. Ar trebui să scrie clar care sunt proiectele vizate”, a spus deputatul Pro România.

El a menționat că dacă s-ar finanța centura de la Gura Humorului care costă 140 de milioane de euro, cu centura de la Vatra Dornei care costă 180 de milioane de euro pentru că are  două tuneluri și dacă se adună și cu centura Câmpulung Moldovenesc care costă 160 de milioane de euro și cu centura Fălticeniului se dovedește că doar Suceava are nevoie de un miliard de euro pentru șosele ocolitoare, în contextul în care tot bugetul alocat e un miliard de euro.

„Nu există noțiunea de Autostrada Nordului. Este un proiect de lege pe care l-am inițiat și l-am trecut prin Parlament, iar săptămâna trecută a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, dar Guvernul României o trece la nicăieri”, a spus Nechifor.


Intră acum și în grupul de