Marian Andronache(PMP): Clasa politică trebuie înnoită cu oameni care au făcut mai puțină politică, cu idei noi, cu proiecte și chef de muncă. Cei cu patru-cinci mandate sunt deja blazați. Noi susținem reducerea la 300 a numărului de parlamentari și anularea pensiilor speciale


Intră acum și în grupul de
Marian Andronache-PMP- Reducerea numărului de parlamentari va duce la economii importante și la creșterea calității activității Parlamentului

Președintele PMP Suceava, Marian Andronache, candidat pentru Camera Deputaților, a declarat, miercuri seara la Analiza de Seară de la News Bucovina că în condițiile în care va fi ales în Parlament va susține reducerea numărului de parlamentari la 300 și anularea pensiilor speciale, proiecte pentru care PMP se luptă de mai mulți ani.

Andronache a spus că declarativ toate partidele se pronunță pentru reducerea la 300 de numărului de parlamentari, dar că de fapt nimeni în afară de PMP nu vrea să voteze reducerea la 300 a numărului de parlamentari.

El a arătat că PMP a inițiat proiectul de lege pentru reducerea numărului de parlamentari și că a venit și USR care spune că vrea reducerea numărului de parlamentari și că e inițiativa lor.

Echipa PMP Suceava pentru Parlament – Ultima dezbatere la Analiza de Seară

Echipa PMP Suceava pentru Parlament – Ultima dezbatere la Analiza de Seară

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 2 decembrie 2020

Andronache a mai declarat că PMP a  strâns un milion de semnături pentru legea pentru eliminarea pensiilor speciale, pentru care și celelalte partide fac acum gesturi politicianiste că renunță la pensiile speciale.

„Am spus că ar trebui să ne asumăm aceste legi și în trei luni să le adoptăm”, a declarat liderul PMP Suceava.

El a adăugat că PMP a propus un pact celorlalte formațiuni parlamentare prin care să-și asume toți ca aceste legi să fie adoptate, dar că doar PMP a rămas cu semnătura pe pact.

„30 de ani am avut politicieni care mint și nu fac nimic și numai în campania electorală promit tot soiul de aberații.Clasa politică trebuie regenerată.  Trebuie vină oameni care au făcut mai puțină politică, cu idei, cu proiecte, cu chef de muncă”, a spus Marian Andronache.

El a apreciat că sunt parlamentari de prea multe mandate și care sunt deja blazați.

„După patru-cinci mandate de parlamentar, probabil ești blazat, nu mai ai chef să faci nimic, te-ai obișnuit cu Parlamentul, te-ai obișnuit și cu fotoliul în care mai tragi un pui de somn”, a spus Andronache.

El a subliniat că reducerea numărului de parlamentari va duce la o economie cu costurile funcționării Parlamentului, dar că va fi și mult mai lucrativ, iar calitatea activității va crește pentru că partidele vor promova pe liste „spuma” din respectivul partid.


Intră acum și în grupul de