Cătălin Nechifor (Pro România): După alegeri e nevoie de un guvern de uniune națională până depășim criza economică, sanitară și socială. Trăim momente cu totul speciale și e nevoie de măsuri cu totul speciale. E momentul ca și clasa politică să fie solidară. Nu declarativ, ci prin fapte


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, la Flash-interviu de la News Bucovina, că în urma alegerilor parlamentare de duminică nu se va detașa un partid care să obțină peste 50 la sută din voturi și că se va ajunge la negocieri pentru formarea unei majorități, iar o soluție până va trece criza actuală ar fi un guvern de uniune națională.

Cătălin Nechifor a spus că o propunere ar fi ca după alegeri să se formeze un guvern de uniune națională pentru traversarea acestei perioade de criză.

„E necesar să avem un guvern, poate că și de uniune națională, dar pe perioadă determinată, cât e criza financiară, criza socială și criza de sănătate, după care Parlamentul poate fi dizolvat, dar cu mandatul că s-a făcut tot ce se poate ca România să iasă din criză”, a spus deputatul Pro România.

El a arătat că propunerea cu un guvern în care partidele să aibă cea mai bună soluție pentru fiecare dintre ministere și care să nu stârnească certuri politice până se depășește criza este o chestiune decentă.

„Ar fi o asumare importantă pentru români și ar fi și singura soluție prin care și românii vor înțelege că avem o clasă politică responsabilă. Dacă nu se întâmplă asta va fi mai rău în viitor”, a spus Cătălin Nechifor.

El a arătat că în urma unei asemenea înțelegeri se va adopta cât mai repede legea  bugetului pentru anul 2021, se stabilesc prioriătățile țintit unde e nevoie și să fie adoptate măsurile necesare acum, pentru că dacă se întârzie nu vor avea efect.

Nechifor a spus că după ce criza va fi depășită se pot organiza noi alegeri.

„Vom ști atunci că România e salvată și putem să o luăm de la capăt”, a spus Nechifor.

El a apreciat drept „povești” promisiunile făcute de unii și de alții legate de autostrăzi, tuneluri, dublarea salariilor sau a pensiilor pentru că prima dată trebuie depășită criza economică și sanitară.

„Trăim momente cu totul speciale și e nevoie de măsuri cu totul speciale. E momentul ca și clasa politică să fie solidară. Nu declarativ, ci prin fapte”, a spus deputatul.

Nechifor a întrebat cum ar arăta un guvern în care vor fi reprezentate toate forțele politice parlamentare.

„Va mai fi scandal? Își vor mai scoate ochii? Nu! Atunci, cred că acesta este câștigul”, a spus deputatul Pro România.

El a subliniat că românii își doresc ca România să fie o țară sigură, respectiv o țară în care cetățenilor nu le este frică să meargă pe stradă nici noaptea și nici ziua sau că nu pot beneficia de un tratament medical corespunzător, că nu trăiesc cu spaima că nu au cum plăti facturile sau să-și asigure o viață decentă pentru că nu e sigur de locul de muncă.


Intră acum și în grupul de