Gheorghe Flutur este încrezător că se va constitui o coaliție de guvernare de dreapta: Mi-aș dori ca până de Crăciun să avem lucrurile clarificate


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că este important ca în următoarele zile să se găsească soluțiile pentru finalizarea discuțiilor privind formarea unei coaliții de dreapta care să genereze un guvern și a evitat să spună dacă există posibilitatea ca Ludovic Orban să fie din nou propunerea PNL pentru funcția de prim ministru.

El a recunoscut că nu a înțeles care au fost resorturile pentru demisia lui Ludovic Orban din fruntea Guvernului.

„Nu am înțeles foarte bine plecarea de la Guvern a lui Ludovic Orban. Aici sunt niște discuții în interior, în interiorul partidului, dar și în interiorul coaliției care trebuie să se constituie pe partea dreaptă. Dar trebuie să se consume toate etapele în interior. Nu-mi dau seama. În momentul de față PNL are o mare responsabilitate. Noi trebuie să închidem problemele în interior, să vedem în interior ce soluție propunem, ca să nu fim generatori de instabilitate”, a spus Gheorghe Flutur.

El consideră că lucrurile trebuie să fie puse la punct în interiorul partidului.

„Nu poți să te duci într-o alianță, într-o coaliție, dacă la tine lucururile nu-s puse la punct. Am văzut și eu că aseară a fost o ședință, probabil vor mai fi și altele, Parlamentul se convoacă luni, deci nu e timpul pierdut. Mi-aș dori ca până de Crăciun să avem lucrurile clarificate”, a spus liderul liberal sucevean.

Gheorghe Flutur – LIVE la Subiectul Zilei

Gheorghe Flutur continuă demersurile pentru A7. Ce facem cu drumurile noastre județene? – LIVE la Subiectul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 15 decembrie 2020

Întrebat dacă Ludovic Orban ar putea să fie din nou nominalizat pentru funcția de prim ministru, Gheorghe Flutur a evitat un răspund direct.

„Ludovic Orban astăzi e președintele partidului, a făcut o figură bună la guvernare. El și-a asumat. Așa este firea lui. În mai multe etape din viața domniei sale a avut acestă demnite, acest curaj. Aici trebuie să cântărești și stabilitatea pe partea dreaptă pe care o creezi. Să vedem ce rezultă din discuțiile de zilele viitoare”, a spus Flutur.

Președintele PNL Suceava a mai declarat că nu vede o alianță PNL-PSD pentru viitor și consideră că este nevoie să se găsească soluțiile care să ducă la constituirea alianței de dreapta, mai ales că PSD, în ciuda a ceea ce declară, este pregătit pentru opoziție.

El a amintit că a mai existat o construcție cu PSD în 2009, care însă nu a durat decât nouă luni.

„Ne uitam unii la alții de eram muți după ce era bătălia bătăliilor între noi și ei în campaniile electorale. Am trăit-o și pe aia. Am trăit și altele”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de