Dan Ioan Cușnir anunță că PSD Suceava va continua să lupte împotriva dughenizării Sucevei, dar și pentru salvarea domeniului public și a spațiilor verzi din municipiu: Vom ataca în instanță orice hotărâre care viciază urbanismul din Suceava//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cușnir, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că va acționa prin toate mijloacele pentru salvarea domeniului public al municipiului Suceava și pentru salvarea spațiilor verzi din municipiu.

„Municipiul Suceava este ca un pacient pe masa de operație care în loc să aibă parte de un chirurg are parte de niște măcelari care prăduiesc domeniul public. Acesta este motivul pentru care și-au dorit cu disperare să rămână la putere. Acesta este motivul pentru care au făcut tot ceea ce ținut de ei să-i mintă pe suceveni ca să aibă încă patru ani la dispoziție de prăduire a domeniului public”, a spus Cușnir.

El a arătat că nu poate spune că nu s-a făcut nimic în ultimii 16 ani în Suceava, dar că e prea puțin, prea târziu și de cele mai multe ori greșit.

„Ce s-a făcut temeinic a fost prăduirea domeniului public. Ion Lungu a câștigat alegerile pentru că și-a dorit putere în continuare. Are putere, dar nu are autoritate. La orice conferință de presă, orice ieșire în public, este secondat cu brio de „prințișorul moștenitor” care a avut aceeași sete de putere, neînțelegând că puterea fără autoritate nu înseamnă nimic”, a spus Cușnir.

Intră PSD Suceava în ”carantină politică” până în 2024?

Intră PSD Suceava în ”carantină politică” până în 2024? LIVE la Subiectul Zilei, președintele PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 21 decembrie 2020

El consideră că lipsa de autoritate arată că respectivul reprezentant al administrației nu impune respect și nu are susținerea oamenilor.

„Suceava are nevoie cu disperare de o conducere care să aibă autoritate, nu doar putere”, a declarat liderul PSD Suceava.

Cușnir a spus că Ion Lungu face „mișcări iscusite” în favoarea lui, în favoarea partidului pe care îl reprezintă, dar asta nu înseamnă că aceste mișcări sunt și în favoarea Sucevei.

El a arătat că ceea ce a văzut în Consiliul Local Suceava este că cei din USR și PMP votează pe bandă rulantă ceea ce le cere primarul Ion Lungu sau președintele de ședință, dar crede că în scurt timp cei din USR își vor da seama cum se folosește primarul de ei.

„Ion Lungu s-a folosit până acum de PMP, iar acum face același lucru cu USR. Asta nu înseamnă că ești vizionar, ci că ești viclean, dar în detrimentul Sucevei și al sucevenilor, în detrimentul domeniului public”, a declarat liderul PSD Suceava.

Dan Ioan Cușnir a exemplificat cu ultima ședință a vechiului Consiliu Local Suceava unde au fost incluse pe ordinea de zi suplimentară nouă proiecte „de hăcuire a domeniului public” în condițiile în care pe ordinea de zi suplimentară pot fi incluse doar proiecte care sunt urgente și nu suferă amânare.

„Eu percep că Ion Lungu își plătește datoriile personale cu domeniul public al Sucevei. Nouă hotărâri în ultima ședință a Consiliului Local. Asta este speță pentru procurori”, a spus Cușnir.

El a spus că în ultmii 17 ani au apărut în tot orașul chioșcuri, garaje, maghernițe.

„Centrul Sucevei e plin de chioșculețe, de bodegi. Nici măcar în Istanbul nu-i mai trece cuiva prin cap să construiască în felul acesta”, a adăugat Cușnir.

Potrivit acestuia, în lipsa Planului Urbanistic General expirat de zece ani, pentru aprobarea unor construcții se folosește Planul Urbanistic Zonal unde fiecare face ce vrea.

„Suceava are nevoie de viziune care duce la progres. Neavând viziune, Suceava se duce spre dughenizare”, a spus Cușnir care s-a întrebat unde în lumea civilizată se mai construiește pe spațiul verde în centrul orașului.

Dan Ioan Cușnir a spus că pentru că PSD nu are suficiente voturi în Consiliul Local pentru a opri prăduirea domeniului public al Sucevei, va apela la instanță.

„Orice proiect care, din punctul nostru de vedere, viciază urbanismul din Suceava va fi acționat în instanță. Dacă vom pierde, vom pierde, dacă vom câștiga, vom câștiga, dar nu renunțăm la lupta pentru salvarea domeniului public din Suceava, nu renunțăm la lupta pentru salvarea spațiului verde din Suceava”, a declarat Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de