Un univers al trecutului, prezentat la parterul Iulius Mall Suceava


Intră acum și în grupul de

Zeci de anticari şi colecţionari din toată ţara au recreeat, sâmbătă şi duminică, la parterul centrului comercial sucevean Iulius Mall, un univers al trecutului. Târgul Colecţionarilor s-a bucurat şi de această dată de vizitatori, sucevenii arătându-se interesaţi de fabuloasele obiecte expuse, dar şi de poveştile manufacturării lor şi de lunga lor existenţă.

Organizat de Societatea de Numismatică şi Filatelică Română, secţia Suceava şi Iulius Mall, târgul a oferit vizitatorilor o scurtă incursiune în lumea obiectelor înnobilate de timp. Totodată, pentru colecţionari, evenimentul a constituit un bun prilej de întâlnire, aceştia făcând schimb de obiecte, dar şi de experienţă.

Parterul Iulius Mall a fost invadat de obiecte valoroase, sucevenii putând să admire dar şi să achiziţioneze tot soiul de lucruri, de la vase decorative, ceasuri, bijuterii, fotografii, albume, mărci poştale şi elemente de numismatică, până la tablouri, patefoane, ustensile, candelabre sau piese de mobilier masiv, unele în stil baroc.

Dacă bărbaţii s-au arătat interesaţi de piesele de mobilier şi obiectele de decor, cele mai multe dintre sucevence nu-şi puteau lua ochii de la bijuteriile expuse la târg. Create din pietre preţioase şi semipreţioase, din metal, sau confecţionate din lemn, podoabele au avut mai mare succes în rândul femeilor. Unul dintre motive este reprezentat şi de preţurile mici practicate de comercianţi, bijuteriile fiind mult mai ieftine decât alte piese prezentate în cadrul târgului.

Iubitorilor de ceasuri li s-a prezentat o gamă largă de modele, la preţuri diverse, dar cam piperate, având în vedere că un astfel de accesoriu ajungea să coste aproape 1000 de Euro. Astfel, cei care se arătau interesaţi de ceasuri nu făceau altceva decât să le admire, nici vorbă să le cumpere.

Prezent la această ediţie a Târgului Colecţionarilor, Mihai Tănase, preşedintele Asociaţiei Colecţionarilor din România, a declarat pentru NewsBucovina.ro că “bucuria acestor evenimente constă în faptul că ne întâlnim, facem schimb de piese de colecţie, iar atmosfera de care avem parte aici este una de sărbătoare, pe care o trăim din două în două săptămâni”.

Tot Mihai Tănase ne-a spus că vizitatorii şi mai ales cumpărătorii sunt interesaţi mai ales de povestea obiectului achiziţionat, nu doar de obiectul în sine. Vechimea şi istoria exponatelor sunt până la urmă sufletul obiectului.

Târgul Colecţionarilor a devenit o tradiţie pentru Suceava, iar locuitorii oraşului au parte, de două ori pe lună, de o incursiune într-o lume de mult uitată, adusă la viaţă de colecţionari şi anticari, prin intermediul obiectelor prezentate, îmbibate de istorie şi valoare.


Intră acum și în grupul de