Lucian Harșovschi speră ca municipiul Suceava să reintre în „scenariul verde” pentru ca toți elevii să meargă la școală: Primăria Suceava este pregătită să deschidă școlile//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi și-a exprimat, vineri, încrederea că rata de infectare cu SARS-CoV-2 în municipiul Suceava va coborî sub 1,5 cazuri la mia de locuitori în perioada următoare astfel încât în data de 8 februarie toți elevii să meargă la școală.

El a arătat că în funcție de analiza care se va face în 2 februarie, urmează ca din 8 februaire să se deschidă școlile.

Potrivit viceprimarului, va conta gradul de infectare în fiecare localitate pentru a se stabili scenariul în care se va merge la școală.

„Primăria Suceava este pregătită să deschidă școlile”, a spus Lucian Harșovschi.

El a menționat că acum rata de infectare în municipiul Suceava este de 2,64 de cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că se va merge în scenariul galben, dar speră să se revină totuși la scenariul verde pentru ca toți elevii să revină în bănci.

Suceava e pregătită de vaccinare? Subiectul Zilei cu viceprimarul Lucian Harsovschi

Suceava e pregătită de vaccinare?? Subiectul Zilei cu viceprimarul PNL, Lucian Harsovschi

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 14 ianuarie 2021

„Noi sperăm să ne îndreptăm spre scenariul verde. Ține de responsabilitate și de felul nostru de a fi. Respectându-ne pe noi, îi respectăm și pe ceilalți. Altfel, riști să te îmbolnăvești tu sau să-l îmbolnăvești pe cel mai drag”, a spus viceprimarul.

El a arătat că este important va fiecare să respecte măsurile de protecție sanitară, dar și cele de distanțare fizică.

„Noi am învățat și în carantină că trebuie să facem orice pentru sănătatea populației”, a spus viceprimarul.

El a menționat că dacă se vor redeschide din 8 februarie școlile nu e un capăt de țară că patru săli de sport unde sunt centre comunitare de vaccinare împotriva COVID-19 nu vor fi deschise.

Lucian Harșovschi a spus că este importantă funcționarea acestor centre de vaccinare pentru că dorința autorităților locale este ca în municipiu să fie un grad de imunizare cât mai mare ca să se încheie odată cu această epidemie.

Potrivit anunțului făcut de președintele Klaus Iohannis, dacă localitatea este în scenariul verde, toți elevii merg la școală.

În cazul în care localitatea este în „scenariul galben” – grădinițele, clasele I-IV, VIII și XII merg la școală, celelalte clase continuă în on-line.

Dacă localitatea este în „scenariul roșu”, rămân acasă copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare. Dacă se ajunge cu rata de infectare peste 6 cazuri la mia de locuitori, localitatea se carantinează totul se desfășoară on-line.


Intră acum și în grupul de