Senatorul George Mîndruță (USR-PLUS): Pozițiile de prefect și subprefect în județe ar urma să fie stabilite, luni, la București. Discuțiile pe plan local cu reprezentanții PNL Suceava nu au atins acest subiect


Intră acum și în grupul de

Senatorul USR-PLUS de Suceava, George Mîndruță, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei, că la întâlnirea cu reprezentanții PNL Suceava nu s-a atins subiectul legat de numirea prefecților și subprefecților, arătând că, luni, la București, ar urma să fie stabilite pozițiile pe care le va avea fiecare partid în județe

„Prefecții, subprefecții și șefii de deconcentrate știți bine ce însemnau pentru vechile guvernări: niște locuri călduțe pentru simpatizanți și loiali”, a spus Mîndruță.

El a arătat că decizia de a păstra doi subprefecți nu a fost luată pe plan local, așa cum nici numirea prefecților și subprefecților nu este în totalitate pe plan local.

„Au fost niște negocieri. În urma negocierilor Alianța USR-PLUS va nominaliza 14 prefecți și 28 de subprefecți la nivelul țării. Asta înseamnă că, la o matematică simplă, cam în fiecare județ vom avea reprezentant în teritoiru”, a explicat George Mîndruță.

Întrebat ce și-a propus Alianța USR-PLUS să obțină în județul  Suceava el a arătat că „este bine să îți stabilești ținte cât mai înalte și cât mai serioase și să te lupți pentru ele”.

Senatorul a recunoscut că la discuția de joi cu reprezentanții PNL Suceava nu a fost atins acest subiect.

„Luni vor fi discuții la București legate de județele și pozițiile pe care la va ocupa fiecare partid din coaliție”, a precizat Mîndruță.

El a subliniat că este importată și resursa umană avută la dispoziție.

„Să nu ne trezim în poziția că trebuie să facem o nominalizare și să ne ia mai mult timp să decidem cine și cum. Noi, la nivelul județului Suceava suntem bine la capitolul resursă umană, dar trebuie să avem în același timp și ține realiste”, a explicat senatorul.

Întrebat dacă Radu Rey, co-președinte USR-PLUS Suceava ar putea ocupa poziția de prefect sau de secretar de stat, senatorul George Mîndruță a spus că „Radu Rey este unul dintre cei care ar putea ocupa lejer una dintre poziții”.


Intră acum și în grupul de