Adrian Botezatu, siderat de traseul fantezist propus pentru autostrada A7: Zici că e autostrada bețivului, în zig-zag, de la Dolhasca la Fălticeni și Burdujeni. Cine a propus nu are cunoștințe elementare de geografia locului//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Sociologul și politologul sucevean dr. Adrian Botezatu a declarat, luni, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că a rămas fără cuvinte când a văzut propunerea de traseu pentru Autostrada A 7 Pașcani-Siret și care, în viziunea autorităților județene, ar urma să lege Dolhasca de Fălticeni și de acolo la Burdujeni și apoi spre Siret.

„Ultima aberație pe care am văzut-o este traseul fantezist al autostrăzii A 7. Sunt oameni care nu au citit geografie, nu cunosc lucruri. Să faci o autostradă a bețivului, de la Dolhasca la Fălticeni să o scoți la Burdujeni pare că nu știi geografia locului. Sunt niște dealuri și niște râpe unde terenul alunecă”, a spus Adrian Botezatu.

El a arătat că un proiect asemănător unde traseul a fost greșit ales a fost centura Sucevei și unde, din cauza râpelor și dealurilor cu alunecări a impus soluții tehnice extraordinar de scumpe și care au și întârziat proiectul cu foarte mulți ani.

„Adică, de pe un traseu normal, cum e Valea Siretului, unde albia majoră este traseul cel mai potrivit- mai ales că este o autostradă regională care deservește și județul Suceava și Botoșani și Iași și Neamț- tu muți ca să faci centuri ocolitoare, să treacă pe la fiecare primar de comună prin curte. S-a ajuns cu demagogia și cu aberațiile la niște limite la care nu te gândeai”, a spus Adrian Botezatu.

El a arătat că este o geografie a terenului foarte dificilă și că este greu de găsit un traseu care să lege Dolhasca de Fălticeni și consideră că aceasta este o variantă cu costuri uriașe.

Adrian Botezatu consideră că singura utilitate a acestei propuneri este că poate fi spusă ca poveste pentru adormit copiii.


Intră acum și în grupul de