Loghin: Primăria Rădăuți e datoare vândută după ce a făcut Nistor Tatar ca primar și șef la Servicii Comunale. Bomba finală pregătită de domnul Tatar a fost cu gigacaloria


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că în perioada următoare este nevoie de multă muncă în Primărie pentru că acum este datoare vândută după ce a făcut Nistor Tatar ca primar și șef la Servicii Comunale.

„După capul celor de la Servicii Comunale Primăria Rădăuți vreo sută de ani nu ar mai trebui să aibă dezvoltare pentru că ei vin cu tot felul de tertipuri prin instanță că avem să le dăm bani”, a adăugat Loghin.

El a arătat că primarul  Nistor Tatar „a faultat foarte tare” Primăria Municipiului Rădăuți și a exemplificat cu facturile neachitate.

„Nu a plătit apa meteorică. S-au adunat 2,5 milioane de lei la ACET. Nu a plătit o parte din hotărârea judecătorească ce a fost câștigată de Servicii Comunale și aici este un lucru grav. În 2020 el trebuia să plătească 1,2 milioane de lei și nu a plătit niciun leu, ori somațiile de plată ale celor de la Nord Gaz către Servicii Comunale au fost non-stop și era să rămână municipiul fără gaz. Alte obligații care trebuiau plătite nu au fost plătite, iar bomba finală era pregătită de domnul Tatar cu această gigacalorie”, a spus Loghin.

El a adăugat că va trebui să sesizeze organele abilitate cu această chestiune.

„Ei nu mai produc curent cu centrala de cogenerare din vară, ori domnul Tatar nu a anunțat ANRSC. Dacă anunța ANRSC trebuia, automat să facă proiectul de hotărâre pe care l-am pregătit eu, dar era înainte de campanie și nu trebuia să supere pe nimeni. Acest lucru l-a întârziat atât de mult cât să treacă și alegerile și să ne lase ultima bombă în brațe ca să ne destabilizeze”, a spus primarul.

Loghin a explicat că dacă va prelua la bugetul local plata subvenției, municipiul Rădăuți rămâne fără bani de dezvoltare.

„Subvenția e  2,2 milioane de lei, iar bugetul Rădăuțiului pe dezvoltare este undeva la 500.000 de euro. Eram terminați”, a spus primarul.

El a subliniat că la Rădăuți deja se plătește 130 de lei subvenția pe gigacalorie, în timp ce la Oradea se plătește 40 de lei.

„Dacă trecea acum majorarea prin Consiliul local ajungeam la 200 de lei. Este ceva strigător la cer.  Chiar nu putem gândi așa, chiar dacă este o povară pentru cetățeni. Îmi pare rău, dar nu avem ce să facem. Am venit pentru dezvoltare și nu pentru măsuri sociale”, a spus primarul.

Bogdan Loghin a amintit și că pentru ca municipiul Rădăuți să nu rămână fără gaz natural a fost nevoie de un sprijin de 1,5 milioane de lei de la Consiliul Județean, alte 500.000 de lei de la Guvern și încă 500.000 de lei din bugetul local.


Intră acum și în grupul de