Control oftalmologic complet pentru copiii de la Centrele de Plasament “Speranta” si “Colt alb”


Intră acum și în grupul de

Peste 40 de copii de la Centrele de Plasament “Speranţa” şi “Colţ alb”, aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au beneficiat de un control oftalmologic complet în cadrul acţiunii “Vedere clară, Ochi sănătoşi”, desfăşurată de Clubul Lions Suceava.

Acţiunea s-a desfăşurat în colaborare cu DGASPC Suceava, această instituţie punând la dispoziţie cabinetul medical din incinta centrului “Speranţa”.

Controlul oftalmologic a fost efectuat de către o echipă formată din medic oftalmolog dr. Cristina David, asistent Daniela Guliciuc, Petronela Holca, în prezenţa preşedintelui Clubului Lions Suceava, Elena Crăciunescu.

Este al treilea an consecutiv în care Clubul Lions Suceava pregăteşte şi organizează proiectul “Vedere clară, Ochi sănătăşi”. Obiectivele principale ale proiectului sunt depistarea copiilor cu deficienţe vizuale la vârsta de preşcolari sau şcolari mici, corectarea lor şi prevenirea instalării unui handicap vizual definitiv.

Copiii care au necesitat corecţie optică pentru viciile de refracţie depistate, au primit ochelari a căror cost a fost susţinut de donaţiile membrilor Clubului Lions Suceava. Ei vor fi urmăriţi mai departe la cabinetul oftalmologic Novaoptic, partener al proiectului.

Acţiunea s-a desfăşurat într-o atmosferă relaxantă, constituind pentru copii şi o lecţie de educaţie medicală privind sănătatea vederii.

“Lucrând alături de copii, dorinţa de a da tot ce e mai bun din tine te însufleţeşte. Ca participanţi activi în acest proiect de prevenire a afecţiunilor vizuale, noi, membrii Lions, am simţit încă o dată satisfacţia de a răspunde nevoilor comunităţii”, au declarat reprezentanţii Clubului Lions Suceava.

Proiectul va rămâne în continuare o uşă deschisă pentru a facilita copiilor accesul la un bun de mare preţ: vedere clară, ochi sănătoşi!


Intră acum și în grupul de