Dan Ioan Cușnir: Lipsa de încredere a personalului medical sucevean în autorități a generat refuzul acestora de a se implica în centrele de vaccinare


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cușnir, a apreciat la Analiza de Seară de la News Bucovina că refuzul cadrelor medicale sucevene de a se implica în centrele de vaccinare împotriva Covid-19 arată că aceștia nu mai au încredere în autorități.

„Problema este de ce nu au încredere medicii în mesajul transmis de Ion Lungu. Este evident vorba despre o lipsă de credibilitate, care nu este doar în Suceava, ci în toată România. În România și, în special în Suceava, avem o criză de autoritate, o criză administrativă și, inclusiv, o criză comunicațională”, a spus Dan Ioan Cușnir.

„Oamenii aceștia nu au făcut altceva decât să încerce să câștige electoral inclusiv de pe urma acestei pandemii. În loc să lase specialiștii să spună cum trebuie să se vaccineze, când trebuie să se vaccineze, unde trebuie să se vaccineze, Lungu și Harșovschi au încercat să fure startul și să câștige electoral de pe urma acestei pandemii și a vaccinării”, a spus Cușnir.

El a arătat că viceprimarul Lucian Harșovschi a anunțat în 11 ianuarie că Suceava este pregătită pentru vaccinare cu șase centre de vaccinare, iar abia în 18 ianuarie și-a dat seama viceprimarul că era nevoie de aprobarea Consiliului Local ca sălie de sport să-și schimbe destinația și ca să poată obține avizul DSP.

„Acum, la trei săptămâni, vine Ion Lungu și ne anunță că Primăria nu are nici personal. Guvernul a pus, cel puțin declarativ, la dispoziție bani, și era obligația lor ca să găsească personal care să vină să vaccineze. Nu cred că personalul medical mai are încredere în ceea ce le spune Ion Lungu”, a spus Cușnir.

El consideră că în loc să-l fi plimbat pe fostul prim ministru Ludovic Orban prin județ, mai bine Ion Lungu îl ducea în spital și îi spunea că medicii nu și-au primit banii pe orele suplimentare.

„Dacă le-ar fi plătit banii pe orele suplimentare făcute într-un an de zile în pandemie, dacă nu i-ar fi obosit inutil pe medici când îi obligau pe asimptomatici să stea în spital. Ei au obosit medicii, ei nu le-au plătit orele suplimentare, ei le-au dat suficiente motive medicilor să nu mai aibă încredere în Lungu și în Ministerul Sănătății și acum se plâng că medicii nu vor”, a continuat Cușnir.

El a mai spus că cele 15 ventilatoare cu care se laudă Ion Lungu că le-a predat Spitalului Județean sunt inutile pentru că nu sunt de terapie intensivă, ci ventilatoare destinate transportului.

„Lungu se laudă: V-am ajutat! A cheltuit inutil banii sucevenilor”, a spus liderul social-democrat sucevean.

Dan Ioan Cușnir a subliniat că din cauză că politicienii au încercat să-și facă imagine din pandemie și vaccinare a generat această situație.

„Asta se întâmplă când politicenii, în goana după like-uri, încearcă să facă treaba specialiștilor. În loc să lase specialiștii să se ocupe de ceea ce știu ei să facă, politicienii au încercat să-și facă ei imagine și la nivel național și la nivel local. Vlad Voiculescu este balast pentru acest guvern. Vlad Voiculescu nu mai are cum să inspire încredere medicilor din România”, a spus Cușnir.

El consideră că este o criză majoră de încredere în autoritate, o criză administrativă și o criză de comunicare.

„În loc să comunice specialiștii comunică oameni care se cred decidenți politici, dar mai mult încurcă decât să facă bine”, a declarat Dan Ioan Cușnir.

El spune că nu este permis ca oamenii politici să-și justifice eșecul pe seama medicilor.

„Să nu-și mai permită nimeni să dea vina pe medici pentru un eșec al oamenilor politici”, a conchis Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de