Activistul civic sucevean Andrei Bacoș, cu sprijinul unor firme și persoane oferă o masă și ceai cald, dar și încălțăminte și îmbrăcăminte unor oameni ai străzii: Le-am văzut dorința de a lucra și a-și face un rost în viață.


Intră acum și în grupul de

Activistul civic sucevean Andei Bacoș, cu sprijinul unor firme, dar și a unor persoane private oferă o masă caldă unor oameni ai străzii din Suceava și chiar încălțăminte

Andrei Bacoș a arătat că șapte oameni ai străzii au murit de frig în județul Suceava, iar alte patru persoane au ajuns în stare gravă la spital și că a decis să se implice în sprijinirea celor fără locuință.

El a spus că de peste o săptămână merge în gara Burdujeni cu o masă și ceai pentru oamenii străzii.

„Unii, aflați în tranzit, dar tot la fel de amărâți. Nu voi opri acestă acțiune și voi încerca, ca măcar o dată pe saptămână, să ajungem la ei cu o masă caldă. Nu este pomană mai mare ca asta vă asigur”, a spus Bacoș.

Activistul civic sucevean a arătat că timp de câteva seri la rând o parte din ei l-au tot întrebat dacă nu știe dacă există ceva de muncă în construcții și chiar în prima zi a crezut că aceștia o fac doar de ochii lumii, dar că în fiecare seară au insistat și chiar le-a văzut dorința de a lucra și a-și face un rost în viață.

O mână întinsă celor sărmani de suceveanul Andrei Bacoș, la minus 12 grade

Video/reportaj la minus 12 grade Celsius, în Gara Burdujeni din Suceava – câteva zeci de pizza, câteva zeci de MULȚUMESC!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 18 februarie 2021

„Să știți că unii se bărbieresc în fiecare zi chiar dacă dorm și trăiesc în gară. Am întâlnit mulți oameni ieșiți din spital și așteptau trenul care venea abia dimineața. Îmbrăcați sumar, bolnavi și slabiți de regimul din spital. Dacă ești mai slab de suflet plângi lângă ei”, a spus Bacoș.

El a menționat că în aceste zile cu temperaturi exterioare foarte coborâte le-a oferit mâncare în fiecare seară și a mulțumit din suflet celor care s-au implicat, respectiv Industrial Pizza Pub, Taverna Bachus, Lucian Varariu, Adrianiki Nimitzakis, Lucian Burlacu, dar și altora.

„Pe 9 din ei i-am încălțat cu papuci noi călduroși și le-am oferit șosete la toți. Patru au primit câte o geacă groasă de la Andrei Răzvan. Patru au fost duși la adapostul Sfânta Vineri. Unii au primit bilete să ajungă la destinație de la Sergiu Iftodi.  Costel, cel care mai umblă în scaunul cu rotile, va beneficia de  achitarea chiriei unei garsoniere pe cel puțin 3 luni de la domnul Ginsca Adrian”, a spus Bacoș.

El a spus că nu poate rămâne indiferent la dramele unora dintre semeni.

„Am găsit persoane care mergeau noaptea pe drum, prin zăpadă, în șlapi, unul cu pătura în cap, altul cu perfuzia, ieșit din spital, câțiva cu teniși prin zăpadă. Nu putem să fim indiferenți la ceea ce se întâmplă în jurul nostru”, a menționat Andrei Bacoș.

Activistul civic sucevean a rugat pe cei care cunosc sau au nevoie de 3-4 persoane la muncă în construcții, acești oameni abia așteaptă să muncească.


Intră acum și în grupul de