Senatorul George Mîndruță: Bugetul pentru 2021 nu este unul de austeritate, ci pune accent pe investiții și repornirea economiei. Ceea ce vrea PSD să facă la Legea bugetului este în total dezacord cu nevoile pe care le are guvernarea


Intră acum și în grupul de

Senatorul USR-PLUS de Suceava George Mîndruță a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că bugetul pentru anul 2021 este un buget „prudent și responsabil” care ține cont de pandemie și de efectele negative ale acesteia, este axat pe investiții și repornirea economiei.

„Ceea ce vrea să facă PSD este o abordare meschină ca să nu folosesc cuvinte mai dure, în total dezcord cu nevoile pe care le are guvernarea la momentul acesta și implicit, în total dezacord cu interesul național”, a declarat senatorul sucevean.

El a spus că bugetul urmează să intre în dezbaterea Parlamentului.

George Mîndruță a spus că pe proiectul de buget Consiliul Economic și Social a dat un aviz negativ, dar CES este un organism politic, cu membri plătiți din bani publici și fără niciun fel de răspundere pentru votul lor.

„Același CES, în anii 2017-2019 dădea aviz pozitiv bugetelor fanteziste ale PSD, care nu aveau nicio bază reală. Erau niște alocări acolo total discreționare”, a spus senatorul USR-PLUS.

El a adăugat că, pe de altă parte, este Consiliul Fiscal care este format din profesioniști, iar acest consiliu consideră că propunerea de buget din acest an este o propunere credibilă care menține în prim plan investițiile ceea ce se și poate vedea din sumele alocate.

„Acest Consiliu Fiscal nu dă un aviz, dar emite o opinie cu observații. Recomandarea lor a fost că se pot pune noi taxe, dar Guvernul a spus foarte clar că nu se introduc noi taxe. Bugetul este cel care este, dar nu se introduc noi taxe, nu se scad salarii, nu se taie pensii”, a spus parlamentarul sucevean.

El a subliniat că proiectul de buget estimează o creștere a PIB cu 4,3 la sută, un deficit bugetar cu 20 de miliarde de lei mai mic decât în 2020, o inflație de 2,4 la sută, comparativ cu 2,63 în 2020, iar câștigul salarial mediu brut va crește de la 5.150 de lei la 5.300 de lei.

„Sunt cifre care vorbesc de la sine”, a spus Mîndruță care a menționat că bugetul de investiții este de 61 de miliarde de lei, reprezentând 5,5 la sută din PIB.

Totodată, senatorul sucevean a arătat că sunt prevăzute măsuri de sprijinire a populației și firmelor afectate de pandemie, iar aceste fonduri au fost incluse în buget.

„Nu este un buget de austeritate. Este un buget care pune accent foarte mare pe investiții, pe repornirea economiei. Este un buget prudent și responsabil care ține cont de pandemie și de efectele negative ale acesteia. Când spun prudență, nu mă refer la teamă, ci la cheltuirea cu prudență a banilor publici. Banii nu sunt foarte mulți, nu e un sac fără fund și trebuie prioritizați cum se cuvine”, a declarat senatorul George Mîndruță.


Intră acum și în grupul de