Proiectul Autostrăzii Nordului, în discuții la CNAIR. Senatorul George Mîndruță spune că niciodată nu a existat atât de mult interes pentru infrastructura rutieră de mare viteză


Intră acum și în grupul de

Proiectul Autostrăzii Nordului va fi luat în discuție, miercuri, la sediul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR), la întâlnire urmând să participe și senatorul USR-PLUS de Suceava, George Mîndruță.

Senatorul sucevean a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că luni au fost purtate discuții la sediul CNAIR privind autostrăzile A 7, A 8 și A 13.

El a arătat că sala a devenit neîncăpătoare după ce la întâlnire au fost prezenți foarte mulți parlamentari din județele Moldovei.

Senatorul a spus că reprezentanții CNAIR au remarcat că niciodată nu a existat atât de mult interes din partea parlamentarilor pentru infrastructura rutieră de mare viteză.

El a spus că în urma discuțiilor a reieșit că la autostrada A7 se preconizează ca lucrările să înceapă până la sfârșitul acestui an, iar termenul de execuție pentru A 7 Ploiești-Pașcani este sfârșitul lui 2024-începutul lui 2025.

În ceea e privește autostrada A8, aceasta este la un nivel avansat și că aici se dorește începerea lucrărilor din sensuri opuse, de la capete, pentru că acolo Studiul de Fezabilitate și avizele de mediu sunt mai avansate.

Totodată, senatorul George Mîndruță a spus că susține în continuare șoseaua ocolitoare de la Fălticeni. „Consider în continuare că este extrem de necesară”, a spus senatorul arătând că știe ce înseamnă traficul din Fălticeni.

El a arătat însă că este mai probabil ca drumul expres Pașcani-Siret să fie de mai mare interes la finanțare.

„Când ai acestă șosea expres Pașcani-Siret care va avea un punct de descărcare în apropierea Fălticeniului și o investiție separată, șoseaua ocolitoare a Fălticeniului și trebuie să faci o alegere. Șoseaua ocolitoare pleacă din actualul E85 și va ieși în E 85, dar poate că mai întâi să lărgim drumul spre și dinspre Fălticeni. Este o alegere dificilă, dar astea sunt condițiile și cred că pentru interesul zonei, acest drum expres Pașcani-Fălticeni-Suceava-Siret va avea consecințe pozitive”, a declarat senatorul.

El a mai spus că este posibil ca traseul Pașcani-Siret să fie până la urmă autostradă și nu drum expres.


Intră acum și în grupul de