Ioan Stan îi transmite lui Cătălin Coman că riscă o sancțiune mai aspră pentru că a continuat să critice partidul în spațiul public: Nu are ce comenta unul care a ieșit și a vorbit împotriva partidului!


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că alegerile din organizația județeană a PSD Suceava vor fi organizate, probabil, la sfârșitul anului 2021 sau la începutul anului 2022, că nu a luat o decizie privind o eventuală candidatură, dar că este ferm că la nicio organizație PSD nu va fi aleasă o persoană care a îndemnat să nu fie votat PSD, ci PNL, făcând referire la primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman.

„Eu am fost ales președinte în 2019 pentru patru ani. Se discuta să facem alegeri după terminarea pandemiei. Nu știu ce se va întâmpla cu această pandemie. Probabil, vor fi (alegeri n.r.) la sfârșitul anului 2021-începutul anului 2022. La nivel de țară, de jos în sus, vor fi declanșate aceste alegeri”, a spus Ioan Stan.

El a mai spus că probabil, la organizațiile locale au trecut acei patru ani de mandat.

Ioan Stan a apreciat în interviu că organizația PSD Suceava a avut în timpul mandatului său rezultate bune în alegeri și că rezultatul a fost mai bun față de nouă municipii reședință de județ conduse de edili PSD din țară și nouă-zece care aveau președinte de Consiliu Județean, în timp ce PNL Suceava, la nivel de județe, în condițiile în care fusese pe locul 1 pe țară sau în primele cinci județe, a ieșit după locul 21, iar la parlamentare a ajuns să fie pe locul 24.

Președintele PSD Suceava a spus că se spune că la alegerile parlamentare organizația era „pradă ușoară”, el fiind în spital cu Covid și că a câștigat cele mai multe voturi în județ.

În ceea ce privește sancțiunile aplicate de organizația județeană unor lideri din PSD Suceava el a spus că după alegerile locale nu s-a făcut o analiză „la concret”, dar că după alegerile parlamentare „unde s-au întâmplat lucruri mai grave”, s-a luat în discuție și s-au făcut unele propuneri fiind aplicate sancțiuni.

„Conform celor sesizate de organizațiile locale am luat în discuție niște cazuri. Au fost două cazuri de la alegerile locale, propuse de organizațiile locale și două cazuri de la alegerile parlamentare, una combinându-se și cu alegerile locale”, a spus Stan.

El a menționat că s-a făcut o analiză și în cazul de la Fălticeni unde primarul PSD s-a manifestat vădit împotriva partidului, acesta contestând candidatura lui Vlad Popescu pe loc eligibil.

Stan a explicat că lista la parlamentare a fost decisă de conducerea centrală a partidului și că prezența lui Vlad Popescu pe lista PSD Suceava a fost decisă în urma unui protocol la nivel național între PSD și PPU-SL.

„Au fost mai mulți în țară, iar unul a fost la Suceava”, a spus liderul PSD Suceava care a adăugat că la alte alegeri parlamentare nimeni nu și-a pus problema că au existat candidați desemnați de la București, inclusiv de la alt partid cum a fost cazul fostului senator Gheorghe Constantin.

„Domnul Coman nu trebuia să iasă în campanie electorală și să spună: Nu votați PSD! Votați PNL pentru că așa votez eu și familia mea”, a spus Ioan Stan.

El a arătat că pentru această încălcare a Statului, Biroul Permanent al PSD Suceava, format din 40 de persoane, a votat în unanimitate sancțiunea de avertisment și a menționat că au fost propuneri de sancțiuni și mai dure.

Ioan Stan a spus că atunci când Cătălin Coman a contestat capacitatea unor membri din BPJ al PSD Suceava de a se pronunța pentru că nu au avut rezultate în alegeri s-a referit la municipiul Suceava.

„Știți ceva? Organizația PSD Suceava este singura organizație din țară a unui municipiu capitală de județ cu primar PNL unde a învins PSD. La Suceava! Nu a ieșit nimeni de la Suceava să spună că nu-i bun Popescu, nu-i bun Stan, nu-i bun Bejinariu sau altcineva. Ce să-i fac? A ieșit Dan Ioan Cușnir să spună să nu votăm PSD? A scrâșnit din dinți. Într-adevăr, poate nu a fost ajutat îndeajuns dar a scos cel mai bun rezultat. Scară de scară, stardă de stradă, cu materialul pe care l-a avut a mers peste tot. Nu a fost primit bine peste tot, dar a ieșit primul pe țară. Nu are ce comenta unul care a ieșit și a vorbit împotriva partidului”, a spus Ioan Stan.

El a mai menționat că hotărârile Biroului Permanent au fost puse în discuția Comitetului Județean și aprobate cu 95 de voturi pentru și 11 abțineri.

Președintele PSD Suceava a subliniat că în cadrul Biroului Permanent s-a hotărât că cei care mai ies în spațiul public vor primi următoarea sancțiune, respectiv suspendarea din partid și apoi excluderea din partid.

„În țară, pentru încălcări mai puțin grave s-a luat decizia excluderii”, a spus Ioan Stan.

El a anunțat că în curând va fi pus în discuție Cătălin Coman pentru că a continuat să iasă în spațiul public cu critici la adresa partidului.

Ioan Stan a mai spus că orice impricinat a fost invitat la Biroul Permanent și a respins acuzele că au fost sancționați fără să li se ofere posibilitatea de a se apăra.

„Și dacă Stan va depăși linia partidului va fi pus în discuție”, a spus președintele PSD Suceava.

El a mai mai declarat că el va fi cel care va decide când se va retrage din activitate.

„Nu știu dacă voi candida la următoarele alegeri. Să fiu sănătos.(…) Eu voi hotărî când mă voi retrage. Cât mă țin puterile fac absolut tot ce pot. Eu deja mi-am făcut strategia de a invita primul ministru și miniștrii la grupurile parlamentare”, a spus Stan.

El a ținut să menționeze că nu va fi ales președinte de organizație o persoană care îndeamnă să nu fie votat PSD.

„În niciun caz la conducerea unei organizații nu va ajunge cineva care îndeamnă în permanență: Nu votați PSD! Votați PNL! sau care să iasă în spațiul public cu toate problemele pe care trebuie să le discute în interiorul partidului”, a spus Stan.

El a mai arătat că primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman a făcut niște afirmații în presă, contar Statului.

„Noi avem un statut pe care eu vreau să-l respect și să-l urmăresc pas cu pas”, a spus Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de