Viitorul prefect USR de Suceava despre situația de la permise și înmatriculări auto: De ani de zile suntem pe prima poziție la accidente rutiere și tu iei șpagă pentru permise de conducere? Asta e crimă, nu doar corupție!


Intră acum și în grupul de

Viitorul prefect USR de Suceava, Iulian Cimpoeșu, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că este incredibil ce s-a întâmplat la Serviciul de Înmatriculări și Permise Auto Suceava și consideră că situația este de neacceptat.

„La Serviciul de permise și înmatriculări am urmărit în presă ce s-a întâmplat. După valul acesta de arestări am văzut și sunt conștient că e nevoie de forță de muncă acolo pentru că nu mai acoperă în prezent”, a spus Cimpoeșu.

El consideră că în primul rând va trebui să fie digitalizat tot ce poate fi digitalizat „ca să nu ne mai plimbăm pe drumuri cu tot felul de hârtiuțe”.

„Mie se pare absurd ce s-a întâmplat pentru că locuim în județul cu cele mai multe carnagii pe șosele pentru că de ani de zile suntem pe prima poziție la accidente rutiere și tu iei șpagă pentru permise de conducere? Asta e și crimă, nu numai corupție! Este incredibil. Trebuie niște reguli foarte clare. Eu aș fi mai dur chiar și cu condițiile de examinare, dar alea țin de legislația națională. Din păcate este principalul motiv de deces în accidentele rutiere. Sunt prea multe evenimente. Și așa infrastructura rutieră este la pământ, mai vin și cei care au luat permise de conducere cu o mie-două, până la șapte mii de euro”, a spus Cimpoeșu.

El a arătat că principalul său atu este integritatea și că nici nu s-a putut gândi că permisele se pot obține pe bani.

„Cred că principalul meu atu este integritatea. Eu nici nu concep vreodată lucruri de genul aceasta. Câteodată cred că sunt SF-uri, că sunt inventate și nu pot să ajung acolo cu gândirea”, a spus viitorul prefect.


Intră acum și în grupul de