Președintele PSD Rădăuți, Nistor Tatar, este acuzat că exclude din partid potențialii concurenți pentru conducerea organizației. Trei tineri consilieri locali au fost excluși în primele trei luni ale anului


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Rădăuți, Nistor Tatar, este acuzat că se ține de scaunul de președinte al organizației municipale și că îndepărtează, prin excluderea din partid a unor posibili candidați la conducerea organizației, pericolul de a fi înlocuit din funcție.

Consilierul local PSD din Rădăuți, Iulian Mitrofan, este al treilea consilier local exclus din partid, după ce într-o ședință anterioară a fost exclus Florin Preda, care a contestat la forurile statutare decizia, iar în aceeași ședință a fost exclus și consilierul local Adrian Jecalo, care a fost numit administrator unic al Servicii Comunale SA împotriva voinței lui Nistor Tatar care este inginer șef al firmei.

Mitrofan a spus, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că i s-a reproșat că ar fi încălcat disciplina de partid.

El a arătat că înainte, a fost sancționat cu excluderea și Adrian Jecalo, cu care este prieten.

Mitrofan a remarcat că în ambele situații votul în Biroul Executiv a fost de 12 pentru excludere și 10 împotrivă, ceea ce îl face să creadă că unii colegi de partid au venit cu tema de acasă.

Adrian Jecalo a spus la rândul său că, vineri, la ședința Biroului Executiv au apărut două persoane care au și votat după ce Tatar a spus că el completează Biroul Executiv, deși i s-a atras atenția să supună la sfârșitul ședinței votul pentru completarea birului.

„Persoanele care au votat excluderea noastră nici nu au fost când a fost exclus Florin Preda. De la o excludere la alta sunt tot alte persoane”, a spus Jecalo.

Adrian Jecalo a relatat o discuție cu Nistor Tatar care l-a acuzat că vrea să-i ia locul de președinte de organizație, iar acesta a răspuns că nu are un asemenea gând, dar că dorește ca Tatar să fie înlocuit pentru reconstrucția organizației.

El a arătat că Tatar îi exclude din partid pe cei care ar putea să-i ia locul.

„Așa a făcut și cu Bogdan Loghin, cu Florin Preda sau cu mine. La unii colegi le-am și zis că ar fi normal ca domnul Tatar să-și dea demisia sau să-l demitem. Sau să cerem demisia”, a spus Jecalo.

Iulian Mitrofan a mai declarat că după votul de excludere din partid, din solidaritate cu ei, președintele organizației de tineret a anunțat că demisionează din Biroul executiv, și că alți trei colegi din birou, doi ingineri au anunțat demisia și un director de școală s-a autosuspendat.

„Nu suntem numai noi. Sunt lucruri ciudate în cadrul partidului. Nu ni s-a explicat foarte concret care este greșeala fiecăruia. De ce s-a ajuns până aici”, a spus Mitrofan.


Intră acum și în grupul de