Senatorul USR-PLUS George Mîndruță anunță că e nevoie de o reformă a modului de examinare pentru obținerea permisului auto și că s-a creat deja un grup de lucru. Pentru situația actuală de la Suceava o soluție temporară va fi detașarea unor lucrători


Intră acum și în grupul de

Senatorul USR-PLUS Suceava, George Mîndruță, a anunțat, miercuri, că a fost format un grup de lucru pentru reformarea sistemului de examinare pentru obținerea permisului auto, iar în ceea ce privește situația de la Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto Suceava se va găsi o soluție temporară prin detașarea unor lucrători din alte zone din țară.

„De luni am fost în legătură permanentă cu cei din Ministerul de Interne. Toată lumea încearcă să găsească soluții. Din păcate, legislația este așa cum este și nu se pot face pași atât de repede cum ne-am dori cu toții.  Ultima discuție a fost acum vreo două ore. Ca soluție temporară înțeleg că se vor detașa niște lucrători de poliție pentru o perioadă cât mai scurtă și se caută soluții pe termen lung”, a spus George Mîndruță la Analiza de Seară de la News Bucovina.

El a spus că soluțiile pe termen lung trebuie să fie în concordanță cu legea, dar a explicat că și legea are lacunele ei.

„Îmi pare extrem de rău că Alex Duțuc a înțeles să plece. Cred că era omul potrivit la locul potrivit și ar fi reușit să pună pe picioare serviciul acesta de la Suceava care ne-a creat atâtea probleme”, a spus senatorul sucevean.

El a menționat că se caută o formă a legislației care să nu aibă probleme de constituționalitate.

„S-a format un grup de lucru care la asta lucrează. Încercăm să găsim soluțiile care sunt cele mai rapide, cele mai ușor de pus în practică”, a mai declarat Mîndruță.

Senatorul sucevean a arătat că în unele țări există un sistem mixt de examinare în sensul că poliția se ocupă de testarea privind cunoașterea legislației, iar o instituție civilă abilitățile practice,  iar în alte țări sunt departamente din suboridinea Ministerului Transporturilor care se ocupă de aceasta activitate.

„Este clar că e nevoie de o reformă. Deocamdată vor fi niște soluții temporare care să facă să se învârtă roata aceasta a examinărilor. Nu e doar în Suceava situația. La Neamț toți examinatorii sunt bolnavi de Covid și s-au suspendat examinările. Sunt județe unde programarea se face mai târziu decât se face la Suceava”, a spus senatorul.

George Mîndruță a subliniat că va rămâne în contact permanent cu reprezentanții MAI pentru ca situația să fie soluționată la Suceava.


Intră acum și în grupul de