Tour-operator sucevean: Noile destinații de pe Aeroportul Suceava pot deveni în curând zone din care să vină turiști în Bucovina. Dacă aceste zboruri vor rămâne într-o constantă, cu siguranță că vom începe să aducem turiști//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Ciprian Șlemco, tour-operator de incoming sucevean a apreciat, marți, la Analiza de Seară de la News Bucovina că noile destinații anunțate de companii aeriene de pe Aeroportul Suceava pot reprezenta oportunități pentru aducerea de turiști în Bucovina și în România, dar că va fi necesară și o susținere din partea autorităților pentru promovarea destinațiilor.

Ciprian Șlemco a făcut referire în special la faptul că TUI Fly, parte a grupului TUI, unul dintre cei mai mari tour-operatori din lume, a anunțat cursa Bruxelles-Suceava, ceea ce poate deveni începutu atragerii de turiști belgieni în Bucovina.

„Am discutat cu colegi din țară care operează Belgia ca țară de incoming în România care mi-au spus că dacă aceste zboruri vor rămâne într-o constantă, cu siguranță că vom începe să aducem turiști în România”, a spus Șlemco.

El a recunoscut că pentru anul 2021 nu se poate spune că se va începe operarea și să fie aduși turiști în Bucovina, dar că este un început pentru tour-operatorii de incoming.

„Asta înseamnă că ne putem negocia contracte viitoare și vorbesc cu speranță de sezonul 2022 când, dacă scăpăm de această pandemie, poate vom începe. Vom putea să discutăm de pachete turistice, de programe pe Bucovina, programe pe România”, a spus Ciprian Șlemco.

El a arătat că acest zbor Suceava-Bruxelles este binevenit, la fel ca orice alt zbor de pe Aeroportul Suceava.

Ciprian Șlemco a spus că TUI Fly a deschis această cursă după ce au fost efectuate studii de piață și și-a exprimat încrederea că acest zbor spre Bruxelles va funcționa.

El a adăugat că în ceea e privește zborul de Bruxelles, timid-timid, vor începe turiști individuali să vină în Bucovina.

„În acest moment ne bazăm pe românii din diaspora dar este un bun prilej de a încerca de a ne promova și a profita de acest zbor”, a spus Șlemco.

El a explicat că TUI Fly  este doar tour-operator aerian și că s-ar bucura dacă Bucovina va intra în portofoliul operatorului de turism TUI.

„Ideea de a face turism pe această rută este un început. Eu mă voi folosi de acest zbor cât îmi va permite. Datoria noastră este de a promova destinația România. Cum putem să generăm turiști dacă nu avem această promovare?”, a adăugat Șlemco.

El a spus că sunt foarte multe locații în Bucovina care se ridică la exigențele TUI și că cei care se ocupă de incoming au ce să prezinte turiștilor.

Ciprian Șlemco a salutat și faptul că Ryanair a făcut promovare Bucovinei în Austria pentru clienții de acolo.

„Ryanair este unul dintre cei mai mari operatori aerieni low-cost din lume și este de datoria lor să facă lobby pentru destinația pe care o vând”, a spus tour-operatorul sucevean.

Ciprian Șlemco a subliniat că pentru a atrage turiști este nevoie de promovare și că, din punctul său de vedere, Consiliul Județean Suceava încearcă, pe cât posibil, să-și facă treaba prin ideea de promovare.

„Asta este treaba lor. (…) Noi, ca tour-operatori, când vedem în sistem aceste zboruri, primul lucru pe care îl facem este să ne contactăm partenerii din destinația respectivă. Eu sunt cel care trebuie să-i spun omului ce-l așteaptă, ce va vedea în România, ce va face în Bucovina. Bineînțeles în colaborare și cu autoritățile locale și cu cele județene de unde trebuie să primesc materiale de promovare”, a spus Ciprian Șlemco.

El a adăugat că după ce a făcut prezentarea de destinație, își invită partenerii în destinația Bucovina sau destinația România unde se face un tur de informare astfel încât operatorul respectiv să fie convins că este o destinație frumoasă, că este o destinație sigură, că este o ofertă variată, iar ultimul pas este acela de a opera.

„Niciun tur operator nu a cerut să fie primit pe aeroport cu pânie și sare, dar în schimb s-au cerut servicii, s-au cerut informații, lucruri esențiale în ceea ce înseamnă pachetul turistic”, a spus Șlemco.

„Noi avem cu ce. (…) În momentul când am ajuns cu turistul în Bucovina avem ce să-i oferim”, a spus tour-operatorul sucevean.

El a mai remarcat că sunt lucruri foarte bune care se întâmplă acum în Bucovina și este un aspect foarte interesant care se întâmplă pe sectorul turistic, că pensiunile au început deja să-și dea drumul cât de cât, ceea ce este un lucru foarte bun, chiar dacă este pe perioada de week-end.

„Luăm în considerare că suntem județul cu cea mai scăzută rată de infectare din țară”, a spus Șlemco arătând că Sfintele Sărbători de Paști se vor putea petrece în liniște și în siguranță.


Intră acum și în grupul de